SPK, Bahar Gıda'da suç duyurusuna karar verdi

Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Rüştü Er, Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Menekşe ve Yönetim Kurulu eski üyesi Hakkı Bilgin hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bahar Gıda Maddeleri Hayvancılık İnşaat Pazarlama Ticaret ve Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Rüştü Er, Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Menekşe ve Yönetim Kurulu eski üyesi Hakkı Bilgin hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

SPK Haftalık Bülteninde yer alan bilgiye göre, Bahar Gıda ile ilgili inceleme sonucunda, 2005 yılı ve sonrasındaki dönemlerde şirketin ticari mallarının kayıt dışı satışı ve şirket varlıklarının satış tutarının resmi defterlere eksik intikal ettirilmesi yoluyla hileli ve gerçeğe aykırı muhasebe kayıtları tesis edilmesi ve şirketin zarara uğratılması nedeniyle şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Rüştü Er, Yönetim Kurulu üyesi Kemal Menekşe ile Yönetim Kurulu eski üyesi Hakkı Bilgin hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Creditwest Faktoring Hizmetleri A.Ş'nin 10 Ocak 2011 tarihli özel durum açıklamasına konu bağış da Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde değerlendirildi. Şirketin 2010 yılı hesap dönemine ilişkin net dönem karının asgari olarak, yapılan 5 milyon liralık bağışın şirket ana hissedarı Altınbaş Holding A.Ş'nin payına isabet eden kar payından mahsubuna imkan verecek miktarda nakit olarak dağıtılmasına ve bağışın Altınbaş Holding A.Ş'ye ödenmesi gereken kar payından mahsup edilmesine karar verildi.

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Ticaret A.Ş'nin esas sözleşmesinin bazı maddelerinin değiştirilmesi için hazırlanan tadil tasarılarına, uygun görüş verildi.

Mira Menkul Değerler A.Ş'nin ortaklık yapısındaki değişiklik, Kurul kayıtlarına alındı.

Yeni faaliyet izinleri

Evgin Menkul Değerler Ticaret A.Ş'nin halka arza aracılık yetki belgesi ve yatırım danışmanlığı yetki belgesi verilmesi talebi, olumlu karşılandı.

CLS Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş'nin, "Sermaye Piyasası Mevzuatı Çerçevesinde Gayrimenkul Değerleme Hizmeti Verecek Şirketler ile Bu Şirketlerin Kurulca Listeye Alınmalarına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ" çerçevesinde değerleme hizmeti vermek üzere Kurulca listeye alınmasına karar verildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir