SPK, Finansbank'ın menkul kıymet ihracını kayda aldı

4.1 milyon lirası bedelsiz ve 547.1 milyon lirası bedelli hisse senedi ihraç edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Finansbank A.Ş'nin iç kaynaklardan karşılanmak üzere 4 milyon 106 bin 971 lirası bedelsiz ve 547 milyon 143 bin 29 lirası bedelli hisse senedi ihracını kurul kaydına aldı.

SPK'nın haftalık bültenine göre, Koza Anadolu Metal Madencilik İşletmeleri A.Ş. 200 milyon lira olan kayıtlı sermaye tavanını 600 milyon liraya, İpek Matbaacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. 100 milyon lira olan kayıtlı sermaye tavanını 400 milyon liraya çıkarmak için SPK'ya başvurdu.

Kurul, Garanti Factoring Hizmetleri A.Ş, Ray Sigorta A.Ş, Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar A.Ş, Rhea Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş ve Penguen Gıda Sanayi A.Ş'nin hisse senedi ihracı nedeniyle kayda alınmasına onay verdi.

DenizBank A.Ş'nin 50 milyon lira tutarında B Tipi Altın Fonu, Türkiye Halk Bankası A.Ş'nin 500 milyon lira tutarında Koruma Amaçlı Şemsiye Fonu, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O'nun 2 milyar lira tutarında Koruma Amaçlı Şemsiye Fonu ile Yapı ve Kredi Bankası A.Ş'nin 25 milyon lira tutarında B Tipi Çok Uzun Vadeli Tahvil ve Bono Fonu ihraç talebi de kayda alındı.

Bu konularda ilginizi çekebilir