SPK'dan Beşiktaş'a inceleme

SPK, Beşiktaş Kulübü'nün son dönemde transfer edilen futbolcular için ilgili düzenlemeler gereğince yapması gereken özel durum açıklamaları için inceleme başlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Beşiktaş Kulübü'nün son dönemde transfer edilen futbolcular için ilgili düzenlemeler gereğince yapması gereken özel durum açıklamalarını "SPK tarafından alınan sözlü onay çerçevesinde yapmadığı" şeklinde basın yayın organlarında çıkan haber ve özel durum açıklamaları hakkında da gerekli incelemeyi başlatığını açıkladı.

SPK konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kurulun spesifik olay bazında özel durum açıklamalarına yönelik şirketlere önceden sözlü veya yazılı onay verme uygulaması bulunmadığını duyurdu.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılan özel durum açıklamaları ile basın yayın organlarında çıkan haberlerin titizlikle takip edilmekte ve mevzuat çerçevesinde gerekli işlemlerin ivedilikle yerine getirilmekte olduğunu bildiren Kurul, SPK'nın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Sermaye Piyasası Kanununda önemle vurgulanan tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerini korumaya yönelik çalışmalar yapmaya devam edeceğini bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir