SPK'dan Unicredit'e onay

SPK Unicredit Menkul'de Koç Finansal'ın payının artırılmasına onay verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), UniCredit Menkul Değerler A.Ş'de yüzde 89,2 paya sahip olan Koç Finansal Hizmetler A.Ş'nin payının yüzde 99,9'a çıkarılmasını olumlu karşıladı.

SPK'nın haftalık bültenine göre, Kurul, uniCredit Menkul Değerler A.Ş'nin ortaklık yapısındaki değişikliğe ilişkin başvurusunu olumlu değerlendirdi. Böylece Koç Finansal Hizmet A.Ş'nin UniCredit Menkul Değerler A.Ş'de daha önce yüzde 89,26444631 olan pay oranı, yüzde 99,99824150'ye çıktı.

SPK, Ak Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin esas sözleşmesinin "şirket Portföyünün Oluşturulmasi ve Riskin Dağıtılması Esasları" başlıklı 12. maddesinin (e) bendinin değiştirilmesine ilişkin esas sözleşme değişikliğine izin verilmesine ve şirketin ticaret unvanına "B Tipi" ifadesinin eklenmesi suretiyle esas sözleşmesinin "şirketin Unvanı" başlıklı 2. maddesinin de tadil edilmesini kararlaştırdı.

Kurul, Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin şirket portföyünde yer alan Maslak arsası ile ilgili proje geliştirme çalışmalarının tamamlanabilmesi amacıyla 30 Haziran 2011 tarihine kadar ek süre verilmesi talebini olumlu yanıtlarken, 17 Haziran 2010 tarihli ek süre başvurusuna ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformuna herhangi bir bildirimde bulunmadığının tespit edilmesi üzerine de mevzuat gereği uyarılmasına karar verdi.