Standard Bank operasyonlarına devam ediyor

Standard Ünlü İcra Kurulu Başkanı Ünlü, Standard Bank'ın operasyonlarının satışa çıkarıldığı yönünde alınmış bir karar olmadığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Standard Ünlü İcra Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Mahmut Ünlü, Standard Bank'ın Türkiye'deki operasyonlarının satışa çıkarıldığına yönelik herhangi bir kararın söz konusu olmadığını bildirdi.

Ünlü, Standard Bank'ın Türkiye'den çıkacağı yönündeki habere ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, bankanın Türkiye'deki operasyonlarının satışa çıkarıldığına yönelik herhangi bir kararın söz konusu olmadığını, Türkiye'nin bankanın en iyi performans sergileyen birimlerinden biri olduğunu, Standard Bank ile ortaklık sözleşmelerinin halen devam ettiğini VE bu paralelde faaliyetlerinin olağan şekilde ilerlediğini kaydetti.

Açıklamada, 2010 yılında halka arz, ikincil halka arz, blok satışlar ve geleneksel satın almalarla yaklaşık 3 milyar dolar değerinde yabancı sermayenin Türkiye'ye gelmesine aracılık eden Standard Ünlü'nün, 2007 yılının Ekim ayından bu yana, 182 milyar dolar aktif büyüklüğü bulunan Standard Bank Group Limited kuruluşlarından biri olarak hizmet verdiği hatırlatıldı.

Standard Ünlü, bünyesinde bulunan 6 şirket ile müşterilerine kurumsal finansman danışmanlığı, hisse senedi işlemleri, portföy yönetimi, yurt içi ve yurt dışı piyasalardan kaynak temini ile kurumsal müşteri ilişkileri ve varlık yönetimi hizmetleri sunuyor. Kuruluş ayrıca özel yatırım sermayesinden halka arzlara, şirket satın almalarından türev piyasalara kadar pek çok alanda faaliyet gösteriyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir