Star TV, 327 milyon dolara Doğuş'un

DYH, bünyesinde Star TV'yi bulunduran Işıl Televizyon'un 327 milyon dolara Doğuş Grubu'na satışı için sözleşme imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Doğan Yayın Holding (DYH), Star TV'ye ait tüm hakları barındıran dolaylı bağlı ortaklığı Işıl Televizyon Yayıncılık'ın 327 milyon dolar bedel üzerinden Doğuş Yayın Grubu'na satışı konusunda sözleşme imzaladı.

DYH'den KAP'a yapılan açıklamada, hisse devri sonrasında kapanış tarihindeki döviz kuruna bağlı olarak belirlenen satış hasılatına göre yaklaşık 215 milyon TL tutarında iştirak hissesi satış karı oluşacağı belirtildi.

Satış bedeli olan 327 milyon doların 151 milyon dolarlık kısmı, gerekli yasal izinlerin alınmasını takiben, hisse senetlerinin satış ve devir işleminin kapanışının yapıldığı tarihte nakden ve peşin olarak; kalan 176 milyon dolarlık kısım ise 2 yıl vadeli ödenecek.

Işıl Televizyon'un ön mali kapanış tarihi olan 31 Ekim 2011'e kadar elde edeceği her türlü gelir ve gider Doğan Grubu'na ait olacak. Ön mali kapanış tarihi itibariyle, Işıl Televizyon'un alacak ve borçlarının mümkün olduğunca eşitlenmesinin sağlanacağı ifade edilen açıklamada, "Bunun mümkün olamaması durumunda taraflar, alacaklardan karşılanamayan borç tutarlarının hisse senedi devir bedelinden tenzilini veya alacakların borçlardan daha fazla olması halinde ise, alacaklar ile borçlar arasında bakiye tutarının satış bedeline ilave edilmesini kabul ve taahhüt etmişlerdir. Satış bedeli bu çerçevede revize edilebilecektir" denildi.

Açıklamaya göre, bünyesinde Star TV'ye ait tüm hakları, yayın lisans ve ruhsatlarını, marka (Star TV, Eurostar vb.) ve isim hakları ile internet sitesi alan adlarını barındıran Işıl Televizyon Yayıncılık A.Ş.'nin ödenmiş sermayesi 391.5 milyon lira seviyesinde bulunuyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir