”Suikast ihbarını önemsemiyoruz”

İçişleri Bakanı Atalay, Erdoğan'a yönelik suikast ihbarı aldıklarını fakat bu olayı fazla önemli görmediklerini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast iddialarına ilişkin, "Öyle bir şey gelmiş ama bunları çok fazla önemli görmemek gerekiyor. Zaman zaman bu tür şeyler olur. Sadece Başbakanımızla ilgili değil, değişik kişilerle ilgili zaman zaman bize bu tür şeyler ulaşıyor" dedi.
94. Dönem Kaymakamlarının Kura Çekim Töreni Rixos Otel'de gerçekleştirildi. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş, öteki ilgililer, kaymakam adayları ve aileleri katıldı.
Tören çıkışında Bakan Atalay gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sorular üzerine Başbakan Erdoğan'a suikast iddiaları ile ilgili açıklama yapan Atalay, zaman zaman bu tür şeylerin olduğunu belirterek şunları kaydetti:
"Sayın Başbakanımızın, güvenliğine titizlik gösterilecek herkesin korunması ile ilgili her zaman gerekli tedbirleri alıyoruz. Çok özel bir tedbir falan alınmış değil. Neticede bu tür şeyler zaman zaman olur. Bunların bazısı duyulur bazıları duyulmaz. Bazıları yanlış olur araştırdığınızda hiç ciddiye alınacak şeyler değildir ama genel manada şunu ifade edeyim, güvenlik konusunda biz her zaman tedbirliyiz, olanca tedbirleri alıyoruz, olanca dikkati gösteriyoruz. Başbakanımızla ilgili güvenlik konusunda da hassasiyetimiz çok ileri, biliyorsunuz." 
Atalay, bir gazetecinin "Suikast tehdidi mi, yoksa eylem mi?" şeklindeki sorusunu da "Öyle bir şey gelmiş ama bunları çok fazla önemli görmemek gerekiyor. Zaman zaman bu tür şeyler olur. Sadece Başbakanımızla ilgili değil, değişik kişilerle ilgili bize zaman zaman bize bu tür şeyler ulaşıyor" diye yanıtladı. Gelen ihbarların son dönemde artıp artmadığının sorulması üzerine de Bakan Atalay "Hayır" karşılığını verdi.
Atalay, uzun süredir ilk defa böyle bir ihbarın kendilerine ulaştığını da dile getirdi.
Hablemitoğlu cinayeti
Necip Hablemitoğlu suikasti ile ilgili bazı basın organlarında yer alan iddiaların doğru olup olmadığının sorulması üzerine ise Bakan Atalay, şunları kaydetti:
"Hablemitoğlu suikastı 2002'nin Aralık ayında oldu ve faili meçhulün içinde kaldı. Onun için üzülüyoruz. İçişleri Bakanlığına geldiğimde o dosyayı tekrar çıkarttırdım ve bütün bu süreç içinde üzerinde durulan ve failleri bulunamayan bir dosya var. Umarız bu konuda bir gelişme olur, bir gelişmenin olmasını çok arzu ediyoruz. Son zamanlardaki özellikle çetelerle, o tür operasyonlarla ilgili bütün çalışmalarda Hablemitoğlu'nun olayını gündeme getiriyoruz." 
Bu konularda ilginizi çekebilir