Sulama kooperatileri, ucuz elektrik için pazarlık edecek

Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği, "Serbest Tüketicilik Belgesi" için başvuruda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİSA - Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Halis Uysal, 450 bin elektrik abonesi adına, elektrik dağıtım şirketleriyle ucuz elektrik için masaya oturacaklarını bildirdi.

Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, 2 bin 500 sulama kooperatifi, 27 bölge sulama kooperatifi ve 2 milyon üyesi bulunan merkez birliği olarak, 12 Nisan'da Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) "Serbest Tüketicilik Belgesi" için başvuruda bulunduklarını belirtti.

EPDK'nın 28 Nisan 2011 tarihinde aldığı kararla bünyesinde 450 bin elektrik abonesi bulunan merkez birliklerine "Serbest Tüketicilik Belgesi" verdiğini bildiren Uysal, şunları kaydetti:

"Belge sayesinde yıllık tüketimi 30 bin kilovat saat olan her kuruluşa daha ucuz elektrik kullanma imkanı tanınıyor. Biz sulama kooperatifleri olarak aldığımız bu belge ile bu yasadan yararlanacağız. Şu anda 450 bin üye abonemizin yıllık elektrik tüketimi 3,5 milyar kilovat saattir ve tüm kooperatiflerimizi biz organize ederek abonelerimiz adına elektrik dağıtım şirketleri ile önümüzdeki hafta pazarlığa oturacağız. Elektrik toptan satış firmalarından kooperatiflerimizin üyelerinin menfaatlerine uygun bir şekilde, en ucuz ve ekonomik olacak aynı zamanda elektrik parası ödemelerinde kolaylık sağlayacak dağıtım şirketleri ile sözleşme imzalayacağız."

Uysal, Avrupa Birliğine aday Türkiye'de, çiftçilerin daha az maliyetle üretimlerini yapmalarının rekabet gücünün artmasını sağlayacağını, tüm tarım sulama abonelerinin elektrik sorunlarının çözümü için çaba sarf ettiklerini anlattı.

Bu konularda ilginizi çekebilir