Süleyman Soylu, DP Genel Başkanlığına yeniden aday

Soylu, "bitti" denilen DP için yerel seçimlerde alınan yüzde 3,9 oyun önemli olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Süleyman Soylu, DP Genel Başkanlığına yeniden aday olduğunu açıklayarak, "DP'nin siyaset dışı bir takım kurumlar tarafından etkisizleştirilmeye ve kuşatılmaya çalışıldığını görüyorum. Benim ve partimin görevi bu kuşatmayı yarmaktır" dedi.

Soylu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, yüzde birlerde, bir buçuklarda gösterilen, "bitti" denilen DP için yerel seçimlerde alınan yüzde 3,9 oyun önemli olduğunu, bu sonuçla bir çok kesimin takdirini kazandığını savundu.

Yerel seçimlerden önce 5,4'ü inanarak söylediğini, genel başkan olarak partinin önüne bir hedef koymak durumunda olduğunu belirten Soylu, "3.9, sıkışan siyasetin nefes alma alanıydı" dedi.

"28 Şubat, 27 Nisan süreçlerinde ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde millete izah edilmesi gereken noktalar olduğunu" ifade eden Soylu, "Kongrede, demokrasiyle, demokratikmiş gibi olanlar arasında bir yüzleşmeye ihtiyaç var. Bir taraftan partimizin içinde görünüp yeni oluşum arayışı içinde olanlara, DP'nin siyaset alanını etkisizleştirmeye çalışanlara karşı işte er meydanı, işte hendek işte deve" diye konuştu. Soylu, şunları kaydetti:

"(Bu partiyi hak etmeyen insanların ellerine bırakırsanız iki elimiz yakanızda olacak) diye binlerce mesaj aldım. Günlerdir istişare yapıyoruz. 5,4 beni bir yükümlülüğün altına koymaktadır ama tarihsel bir sorumlulukla da karşı karşıyayız. Dün benim partimi etkisizleştirmeye, demokrasiden uzaklaştırmaya çalışan anlayışlar, siyaset dışı arzuların, amaçların merkezi haline getirmeye çalışan anlayışlar, DP ile ilgili yeni bir kurguyu ortaya koymaktadırlar. Burası, millete sadakat merkezidir. Bu tarihsel sorumluluktan benim kaçmam mümkün değildir. Temiz bir siyaset ortaya koymaya çalıştık, bunu da devam ettirmeye çalışacağız. Benim vicdanıma yüklediğim, arkadaşlarımızın, kamuoyunun bize yüklediği bir görev vardır. DP 5. Olağanüstü Kongresi'nde aynı siyaset anlayışımızı milletle bütünleştirebilmek ve geleceğe ait yepyeni bir anlayışı bu milletle bir araya getirebilmek için kendimi büyük kongrenin saygı değer iradesine emanet ediyorum.

Bu yarış, demokratik bir yarış olacaktır ve DP'nin yeniden doğumu olacaktır. Bu ülkenin kitabını yeniden yazmak bize nasip olacaktır."