Sultanahmet'te canlı bomba saldırısı

Sultanahmet Meydanı'nda nedeni henüz bilinmeyen bir patlama meydana geldi. İstanbul Valiliği, patlamada ilk belirlemelere göre, 10 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sultanahmet Meydanı'nda saat 10.15 sıralarında bir patlama meydana geldi. Patlamanın canlı bomba saldırısından kaynaklandığı netleşirken, İstanbul Valiliği, patlamada ilk belirlemelere göre, 10 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını bildirdi.

Patlamanın ardından olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi, Sultanahmet Meydanı çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Meydan çevresine şerit çeken Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polisleri, patlamanın olduğu bölgeye vatandaşların ve basın mensuplarının girmesini engelliyor.

İlk belirlemelere göre 10 can kaybı var

İstanbul Valiliği'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, "İlimiz Fatih İlçesi'nde saat 10:15 sularında bir patlama meydana gelmiş olup patlama neticesinde, ilk belirlemelere göre 10 ölü 15 yaralı olduğu tespit edilmiştir. Patlamanın nedeni, patlayıcının cinsi, olayın fail veya failleri hakkında incelemeler sürdürülmektedir" denildi.

Kimliği açıklandı

Canlı bomba saldırısını,1988 Suudi Arabistan doğumlu Nabil Fadlı'nın düzenlediği bildirildi.

Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı

Sultanahmet Meydanı'na gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Aralarında durumu ağır olanların da bulunduğu yaralılar, ambulanslarla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Olay Yeri İnceleme Şube ve Bomba İmha Şube müdürlüklerine bağlı uzman polisler, patlamanın nedenini tespit etmek için çalışmaya başladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis helikopteri de Sultanahmet bölgesinde havadan denetim yapmaya başladı.

Bu arada, Beyazıt-Eminönü arasındaki tramvay seferleri durduruldu. Sultanahmet Meydanı çevresi araç trafiğine kapatıldı.

Yayın yasağı getirildi!

Bu arada Sultanahmet'teki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi.

Yaralananlar arasında 6 Alman 

Patlamada yaralananların arasında ilk belirlemelere göre 6 Alman, 1 Norveç ve 1 Peru vatandaşı var. 

Öte yandına Vatan Caddesi'nde bulunan Bezmialem Vakfı Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin acil servisine da patlamada hafif şekilde yaralanan 2 kişi getirildi. Tedavi altına alınan yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.