Sultangazi'ye 'Şafak operasyonu'

Polis, dernek ve evlere baskın yaptı, 3 kişiyi gözaltına aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Sultangazi'de polis ekiplerinin sabah erken saatlerinde düzenlediği operasyonda 3 kişi gözaltına alındı. Polis, ilerleyen saatlerde operasyonu protesto eden gruba müdahale etti.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce, özel harekat ve çevik kuvvet polisinin desteğiyle, sabahın erken saatlerinde gerçekleştirilen "Şafak" adlı operasyonda bazı dernek ve evlere eş zamanlı baskın yapıldı. Helikopter destekli operasyonda 3 kişinin gözaltına alındığı, iki kişinin ise kaçtığı öğrenildi. Baskın gerçekleştirilen yerlerde çeşitli dokümanlar ele geçirildiği bildirildi. Ele geçirilen örgütsel doküman ve malzemeler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden gönderilen bir kamyonete yüklendi.

Operasyonu protesto etmek isteyen bir grup, Zübeyde Hanım Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde toplanarak yola barikat kurdu. Grup, daha sonra güvenlik güçlerine taşlı saldırıda bulundu. Bunun üzerine polis de biber gazı ve basınçlı su kullanarak gruba müdahale etti. Grubu dağıtan polis, yola kurulan barikatı da kaldırdı.

Bu konularda ilginizi çekebilir