SunExpress, 7 milyon yolcu hedefliyor

Havayolu şirketi bu yaz Viyana, Saarbrucken ve Munster/Osnabruck'a da uçacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Hava Yolları (THY) ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, bu yıl 25 uçağa ulaşacak filosuyla 7 milyon yolcu taşımayı hedefliyor.

SunExpress'in, 2009'daki uçuş operasyonları ile 2010 yılı hedefleri, THY Genel Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısında değerlendirildi. Basın toplantısına, SunExpress'in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Temel Kotil, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Stefan Lauer, Genel Müdür Paul Schwaiger ve Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say katıldı.

Schwaiger, yaptığı konuşmada, SunExpress'in 2009'da çok iyi büyüme rakamları yakaladığını ifade ederek, "Şirket tarihimizde ilk kez 5 milyon yolcu barajını aşarak, 5.6 milyona yakın yolcu taşıdık. 2010 yaz sezonundan itibaren Viyana, Saarbrucken ve Munster/Osnabruck gibi yeni hatlarda uçmaya başlıyoruz. İç hatlarda da yolcularımıza maksimum faydayı sağlayan güçlü tarifemize devam edeceğiz. 25 uçağa ulaşacak filomuzla, 2010 yılına çok olumlu bakıyor ve 7 milyon yolcu taşımayı hedefliyoruz" dedi. 

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say da üçüncü merkezleri İstanbul Sabiha Gökçen'de ulaşılan hacmin, SunExpress'in operasyonel sonuçlarında önemli bir rol oynadığını söyledi. Say, "İstanbul Sabiha Gökçen'de, operasyonların başlangıç safhası olarak gördüğümüz Nisan 2008–Şubat 2010 döneminde 20 bin 39 uçuş gerçekleştirip, 2.7 milyonun üzerinde yolcu taşıdık. Sabiha Gökçen'de uçuşlara başlamamızın üzerinden sadece 22 ay geçmesine rağmen, yüzde 29'luk bir paya ulaşarak, pazarda 2. şirket konumuna yükseldik" diye konuştu.

Kotil: SunExpress büyük bir sinerji yarattı

THY Genel Müdürü ve SunExpress Yönetim Kurulu Başkanı Temel Kotil de Lufthansa Havayolları ile THY'nin SunExpress'teki işbirliğinin çok iyi gittiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Avrupa'nın iki büyük markası SunExpress'i destekliyor. SunExpress, her yıl çok iyi kar ediyor. Geçen yıl da iyi kar etti. Kar etmek şirketlerin sıhhati için gerekli bir unsur. SunExpress, Antalya'yı bir turizm destinasyonu haline getirdi. İzmir ve İstanbul'da da operasyonlarını başarıyla sürdürüyor. İstanbul'da turist sayısının artmasında SunExpress'in büyük payı var. Sunexpress'in İstanbul'un turizm destinasyonu haline gelmesinde daha da büyük katkıları olacak. Lufthansa ve THY'nin ortak şirketi olan SunExpress büyük bir sinerji yarattı." 

Lauer: Sürekli ve karlı bir büyüme bekliyoruz

SunExpress Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Stefan Lauer, konuşmasında, SunExpress'in 20. yılında çok büyük başarılara ulaştığını ifade ederek, "SunExpress, dünyanın tersine, geçen yılı çok iyi bir karla kapattı. 2010 yılında da iyi bir performans bekliyoruz. 20 yıl önce Lufthansa ve THY'nin attığı bu adımın çok cesur ve vizyoner bir adım olduğunu bugün daha iyi görüyoruz. SunExpress'in yolunun açık olduğu ve daha da büyüyeceği görülüyor. Bu büyüme sürekli ve karlı bir büyüme olacak" dedi.

Bu arada THY Teknik ile parça bakımı konusunda 10 yıllık, Lufthansa Teknik ve Turkish Engine Center ile motor bakımı konusunda 10'ar yıllık, LSG SkyChefs'le de kabin içi ikram konusunda 5 yıllık ortaklık anlaşmaları imzalandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir