SunExpress, İzmir'i aktarma merkezi yapacak

SunExpress GM Yardımcısı Say, aktarma sistemiyle İzmir'in ağırlığının daha da artacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, Adnan Menderes Havalimanı'nın Anadolu kentleriyle Avrupa kentlerini birbirine bağlayan aktarma merkezi haline geleceğini belirtti.

İzmir'de düzenlediği basın toplantısında 2010 yaz sezonunu değerlendiren, kış sezonu planlarıyla ilgili bilgi veren Say, yılın 9 ayında İzmir'deki yolcu trafiğinin geçen yıla göre yüzde 22 artışla 5,7 milyonu aştığını, sadece dış hatlardaki artışın yüzde 28'i bulduğunu kaydetti.

SunExpress'in aynı dönemde İzmir'den gerçekleştirdiği uçuş sayısının, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18,3 artarak 9 bin 686'ya yükseldiğini, yolcu sayısının da yüzde 18,6 artarak 1 milyon 356 bine ulaştığını ifade eden Say, İzmir'den 9 ayda 94 milyon avro gelir elde ettiklerine dikkati çekti.

Say, 31 Ekim'den itibaren geçerli olacak 2010-2011 kış tarifesinde İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nı aktarma merkezi olarak kullanmaya başlayacaklarını söyledi.

Buna göre, Anadolu'da uçuş yaptıkları kentlerden binen bir yolcunun, İzmir aktarmalı olarak Avrupa kentlerine gidebileceğini belirten Say, Adana'dan 14, Antalya'dan 27, Diyarbakır'dan 2, Erzurum'dan 7, Gaziantep'ten 2, İstanbul'dan 33, Kars'tan 4, Malatya'dan 5, Mardin'den 4, Samsun'dan 8, Trabzon'dan 3 ve Van'dan 7 olmak üzere toplam 116 seferin İzmir aktarmalı olarak gerçekleşeceğini ifade etti.

Hava trafiğindeki artışta Türkiye birinci olacak

Aktarma uygulamasına geçen yıl havayolu sorumluluğu olmadan, uçak saatlerini buna göre belirleyerek başladıklarını, 150 bin yolcunun bu seferlerden yararlandığını gördüklerini söyleyen Say, "Transfer sistemiyle Diyarbakır'dan binen bir yolcu, örneğin Frankfurt için check-in yaptıracak. Bavulunu yolculuğunun bittiği havaalanından alacak. Bunun önemli bir kolaylık getireceğini düşünüyoruz. Bu sistemle İzmir'in ağırlığı daha da artacak" dedi.

İzmir'de 2006 yılında 2 uçakla başladıkları seferleri bugün 6 uçağa çıkardıklarını, bunu her yıl bir artırarak devam ettirmeyi düşündüklerini dile getiren Say, tur operatörlerinden gelecek taleplere göre bu artış hızının artabileceğini ifade etti.

Say, Türkiye'nin havacılık sektöründe çok hızlı bir büyüme içinde olduğunu, çeşitli ülkelerden meslektaşlarına bir yılda yüzde 15-20'lik büyümeleri anlattığında çok şaşırdıklarını belirterek, hava trafiğindeki artışta Brezilya'nın ardından ikinci olan Türkiye'nin 2011 yılında birinci sıraya yükselmesinin beklendiğini kaydetti.

Say, ayrıca Anadolu'daki 8 şehirden Avrupa kentlerine direkt uçuşlara başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir