Sunexpress'ten yeni tarife

Anadolu'daki yolcular, Avrupa seyahatlerinde SunExpress'in tarifeli direkt seferleriyle uçabilecekler.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - SunExpress, kış tarifesiyle birlikte Anadolu'daki yolculara Türkiye'de ilk defa Avrupa'ya direkt tarifeli seferlerle bağlantı imkanı sunacak.

Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, düzenlediği basın toplantısında, SunExpress'in 31 Ekim'de başlayacak 2010-2011 kış sezonunda Antalya'dan aktarmalı dış hat seferlerine başlayacağını söyledi.

Say, buna göre Anadolu'daki yolcuların, Avrupa seyahatlerinde SunExpress'in tarifeli direkt seferlerinin yanı sıra, Antalya Hava limanı üzerinden yapılacak aktarmalı uçuşları da kullanabileceğine dikkati çekerek, "Kış tarifemizle birlikte Anadolu'daki yolculara, Türkiye'de ilk defa Avrupa'ya direkt tarifeli seferlerle bağlantı imkanı sunacağız. SunExpress, yeni kış tarifesinde Adana'dan 4, İzmir'den 92, Diyarbakır'dan 27, Gaziantep'ten 16, İstanbul'dan 63, Samsun'dan 18, Trabzon'dan 22 ve Van'dan 5 olmak üzere, Antalya üzerinden Avrupa'ya haftada 247 bağlantı sağlayacak" dedi.

Antalya'nın Türkiye turizminde çok büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Hacı Say, Antalya'ya havayoluyla gelen iç ve dış hat yolcu sayısının 2010 yılının 9 ayında bir önceki yıla oranla yüzde 19 artarak 18 milyonu geçtiğini kaydetti.

Say, SunExpress'in aynı dönemde yolcu sayısını yüzde 15 civarında artırdığını ve 2 milyondan fazla yolcusunu Antalya merkezli uçurduğunu ifade etti. Say, Antalya'dan 21 yıldır düzenledikleri direkt uçuşlara, ekim sonu itibariyle aktarmalı seferleri de ekleyerek, Antalya'yı Türkiye'nin önemli aktarma merkezlerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

SunExpress'in, 2010 yılının 10 ayında Antalya merkezinden gerçekleştirdiği uçuş sayısını bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 16.8 artırarak 14 bin 486'ya çıkardığını anlatan Say, aynı dönemdeki yolcu sayısının da yüzde 14.6 artışla 2 milyon 82 bin 278'e yükseldiğini, SunExpress'in 10 ayda Antalya'da 198.5 milyon euro gelir kazandırdığını iletti.

Say, Avrupa'ya direkt tarifeli seferlerle bağlantı imkanıyla ilgili, "Tarifemizi tasarlarken, direkt seferlerimizi kapsamlı bir aktarmalı uçuş planıyla destekledik. Böylece İstanbul'dan sonra Türkiye'de en çok dış hat yolcusunun giriş yaptığı Antalya Havalimanı, Anadolu kentlerinden Almanya, Avusturya, Hollanda, İsveç ve İsviçre'deki 28 hava limanına aktarmalı uçuş imkanı sunan bir meydan özelliği kazanacak" diye konuştu.

Hacı Say, SunExpress'in direkt seferleri konusunda da şunları söyledi:

"Sunexpress 2010-2011 kış tarifesinde Antalya'dan Almanya'da Berlin Schönefeld, Berlin Tegel, Bremen, Dortmund, Dresden, Düsseldorf, Erfurt, Frankfurt, Friedrichshafen, Hamburg, Hannover, Karlsruhe, Köln/Bonn, Leipzig/Halle, Memmingen, Münih, Münster, Nürnberg, Paderborn, Rostock/Laage, Saarbrücken ve Stuttgart şehirlerine, Avusturya'dan Graz, Linz, Salzburg ve Viyana'ya, İsviçre'de Basel ve Zürih'e, Hollanda'da Amsterdam ve Eindhoven'a, Norveç'te Oslo ile İsveç'te Stockholm'a direkt seferler düzenliyor. SunExpress'in dış hat bilet fiyatları herşey dahil 49.99 eurodan başlıyor."

Uçak filosu 25'e ulaştı

"Bu yıl içinde aldığımız 6 adet 737-800 Boing uçağıyla toplam uçak filomuz 25'e yükseldi" diyen Say, yeni alınan uçaklarla uçak filolarının yaş ortalamasının da 5.63'e düştüğüne dikkati çekti.

En genç uçaklara sahip havayolu şirketi haline geldiklerini anlatan Hacı Say, filolarıyla Avrupa'nın yanı sıra Rusya ve Kuzey Afrika ülkelerine de uçuş yapabilme olanaklarını araştırdıklarına değindi.

Türkiye'ye bu yıl 62 yeni uçağın geldiğini belirten Say, "Dünyada havacılık sektörü küçülürken Türkiye'de her yıl büyüyor. Dünyada havacılık sektöründe Brezilya'dan sonra en çok büyüyen Türkiye'dir. Havacılık sektörü Türkiye'de her yıl yüzde 15-20 arasında büyüyor. Yazın 3 ay hariç 9 aylık dönemde havayolları otobüslerle rekabet edebilecek fiyatlar uyguluyor" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir