Süreyyapaşa'daki yangın söndürüldü

Hastanede çıkan yangının elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Maltepe'deki Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesinde çıkan yangın söndürüldü.

Hastanedeki C Bloğun çatısında çıkan yangını kontrol altına alarak söndüren itfaiye ekipleri, ardından soğutma çalışması yaptı.

Maltepe, Pendik ve Kartal itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına devam ederken, su ikmal araçlarıyla da olay yerine su takviyesi yapıldı. Binada oluşan yoğun duman nedeniyle alt katlardaki hastalar tahliye edildi. Bloğun, yoğun bakım servisinin de yer aldığı 4 katı tamamen boşaltılırken, sedyelerle çıkarılan hastalar ambulanslarla çevredeki hastanelere gönderildi.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, gazetecilere yaptığı açıklamada, aldıkları ilk bilgilere göre, yangının elektrik kontağından çıktığının tahmin edildiğini söyledi. Hastanenin dört ayrı bloktan oluştuğunu ifade eden Zengin, "Yangın, C Bloğun en üst katında çıkıyor. Bu blokta servisler var. Şu ana kadar 150 hastanın diğer bloklara sevki yapılmış durumda" dedi.

Zengin, görevlilerin yoğun bir şekilde çalıştığını, dumandan etkilenen kimse olmadığını dile getirerek, "Hasta yakınları merak etmesinler. Korkulacak bir durum yok. Arkadaşlar ellerinden geleni yapıyor" diye konuştu.

Yangının elektrik kontağından çıktığının tahmin edildiği, araştırmanın sürdüğü bildirildi.

Bursa'da da bir hastane yandı

Bursa'daki Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'nin kazan dairesinde çıkan yangın nedeniyle, hastalar tahliye edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Hastanenin kazan dairesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında, dumanlar ikinci kattaki yoğun bakım ünitesine kadar ulaştı.

Hastalar, sağlık görevlileri ve refakatçiler tarafından tahliye edildi.

Olay yerine çok sayıda ambulans ile itfaiye ekibi gönderilirken, durumu ağır olan 3 hasta, ambulanslarla diğer hastanelere sevk edildi.

Yangının itfaiye ekiplerince söndürülmesinin ardından hastane girişinde bekleyen hastalar tekrar kaldıkları bölümlere çıkarıldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir