Suriye'de çözüm için aktif rol üstleneceğiz

ABD Dışişleri Bakanı Clinton, Suriye'de çözüm için Türkiye ile birlikte aktif rol üstleneceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
WASHINGTON - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, ABD'nin başkenti Washington'daki temasları kapsamında ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüştü.
Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Davutoğlu, Suriye konusunu detaylı bir şekilde görüştüklerini belirterek, Suriye’de şiddet artıyor, artık beleyecek durumda değiliz. İnsanların bombalanmasına seyirci kalamayız. İnsani bir inisiyatifin başlatılması lazım" dedi.
Demokratik kültüre sahip olmanın Suriye’nin hakkı olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Suriye’de bir çözüme ulaşılırsa bundan en karlı çıkan ülke Türkiye olur" diye konuştu.
"Arap Birliği’nin tüm çabalarına saygı duyuyoruz, kararlarını destekliyoruz" diyen Davutoğlu Suriye için diğer ortaklarla da görüşeceklerini belirtti.
Davutoğlu'ndan İran için arabuluculuk önerisi
Hillary Clinton ile bölgesel konuları da ele aldıklarını anlatan Davutoğlu
"Önümüzde ortak ve yüklü bir gündem var. Güvenlik ve ekonomi alanında ortaklık ilişkimiz var. Ortak fırsatlar ve ortak sorunlarla karşı karşıyayız." dedi.
İran konusunda sonuca ulaşacak girişimler istediklerini söyleyen Davutoğlu
"İran ile müzakereler devam edecek Türkiye bir şekilde yardımını ortaya koyacak. İran için arabuluculuk yapabiliriz" şeklinde konuştu.
"Barışçı bir çözüm istiyoruz"
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da Suriye’de barışçı bir çözüm istediklerini vurgulayarak, "Şiddetin durdurulmasını istiyoruz. Suriye’de bir çözüm bulunması yolunda Davutoğlu ve ben aktif rol üsleneceğiz. Türkiye ile insani durumun düzeltilmesi konusunda çabalarımızı birleştiriyoruz" dedi. "Esad rejimi kaçınılmaz sona sürükleniyor" diyen Clinton ABD’nin Arap Birliği’nin çabalarını desteklemekte olduğunu ifade etti. 
Bu konularda ilginizi çekebilir