Suriye'nin yaralarını yine Yeryüzü Doktorları saracak

Temel sağlık sisteminin hizmet veremediği ve ciddi boyutlarda ilaç sıkıntısının baş gösterdiği Suriye'ye Yeryüzü Doktorları elini uzatıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
İSTANBUL - Suriye'deki çatışmalar üçüncü yılını doldururken temel sağlık sisteminin çöktüğü, ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısının had safhada olduğu Suriye tıbbi yardım bekliyor. "Suriye için bir ekmek bir battaniye" kampanyası kapsamında da tıbbi yardımlarını sürdüren Yeryüzü Doktorları, piyasa değeri 350.000 TL olan 1 kamyon tıbbi malzemeyi Reyhanlı'ya ulaştırdı.
Hem sınırda hem de Suriye içerisinde sağlık yardımı çalışmalarını sürdüren Yeryüzü Doktorları çatışmalardan etkilenen sivil halka şimdiye kadar 9 Milyon Dolar değerindeki ilaç bağışını ulaştırdı. Konya Alsat İlaç Deposu'nun bağışladığı tıbbi malzemeler Yeryüzü Doktorları'nın Reyhanlı Yayladağı'nda ücretsiz olarak hizmet veren sağlık istasyonuna, Suriye içerisindeki Yeryüzü Doktorları Eczanesi'ne ve Suriye içerisindeki hastanelere gönderilecek.
Suriye'deki çatışmalardan en çok etkilenen alanlardan biri de sağlık sektörü. Suriye genelinde toplam 45 kamu hastanesi var ancak çatışmaların artmasıyla hastanelerin yüzde 57'si hasarlı, yüzde 36'sı da kullanılamaz durumda. Yeryüzü Doktorları bölgede zor koşullarda yaşayan Suriyelilere kalıcı sağlık çözümleri için de çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında Yeryüzü Doktorları, Suriyeli hasta ve yaralıların tedavisi için Hatay Yayladağı ilçesinde bir sağlık yardım istasyonu kurdu. Sağlık yardım istasyonu içerisinde bir de eczane hizmet veriyor. 
Yeryüzü Doktorları, yardımların sürdürülebilir olması açısından çatışmaların yoğun olarak yaşandığı bölgelerde sağlıkçı olmayan sivillere ilk yardım, sağlık personellerine de İleri Yaşam Desteği (ATLS) eğitimleri vermeyi planlıyor.