'Bir tankın hedef alındığı bilgisi var'

Başbakan Yıldırım, Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin, 'Bir tankın hedef alındığı bilgisi var. Teyit edilmesi gerek' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Suriye'nin güneyinde güvenli bir alan oluşturma faaliyetleri devam edecek, Fırat Kalkanı Operasyonu'ndan bahsediyorum. Aynı zamanda yurt içinde de belirlenmiş 10-12, terör örgütlerinin yuvalandığı bölgeleri de bertaraf etmek için askerimiz, jandarmamız, polisimiz, geçici köy korucularımız canla başla çalışıyor." ifadelerini kullandı.

'Bir tankın hedef alındığı bilgisi var'

Yıldırım, bir gazetecinin "Fırat Kalkanı operasyonunda şehit haberleri iddiaları var" yönündeki sorusu üzerine, "Bir tankın hedef alındığı bilgisi var. Teyit edilmesi gerek" açıklamasını yaptı.

'Cerablus'taki amacımız hudutları güvenlik aldına almak'

Başbakan Yıldırım, Fırat Kalkanı operasyonu çerçevesinde Türkiye'nin amacının güney sınırını emniyet altına olmak olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Cerablus'taki işimiz, ülkemizin güney hudutlarını güvenlik altına almak. Başta DAEŞ olmak üzere terör unsurları bölgelere roket, füze gönderiyorlar, ateş ediyorlar. 29 civarında vatandaşımız bu şekilde hayatını kaybetti. Gaziantep'teki saldırıda da 56 vatandaşımız hayatını kaybetti. ÖSO'ya destek vermek suretiyle operasyona başladık. Bu operasyonun amacı Suriye'nin toprak bütünlüğünü veya yapısını değiştirmek değil, ülkemizin güney sınırlarını emniyet altına almak ve vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamak. Bu operasyonlar sadece DAEŞ'e karşı değil YPG, PYD'ye karşı da devam edecek."

"Kamu görevlileri için de benzer uygulama yapılacak"

Bölücü terör örgütüyle irtibatlı devlet memurlarının görevden uzaklaştırılması konusuna da değinen Yıldırım, şunları söyledi:

"Bunun ilk uygulaması Milli Eğitim'de başladı ve bugünlerde de İçişleri Bakanlığı, valilikler, belediyeler hakkında bu tip suça karışmış, bölücü terör örgütüne yataklık etmiş, destek olmuş, onlarla birlikte çalışmış, kamu kaynaklarının terör örgütünün amaçları doğrultusunda kullanılmasına rıza göstermiş veya izin vermiş olan belediye başkanı olsun, meclis üyesi olsun ve diğer kamu görevlileri için de benzer uygulama yapılacak. Bunların nasıl yapılacağı kararnamede açık şekilde belirtilmiştir."

Bu konularda ilginizi çekebilir