Suruç'ta iki köy boşaltılıyor

Suruç'ta havan topu mermisi bir evin bahçesine düştü. Olayda 2 kişi yaralandı. Güvenlik gerekçesiyle Suruç'ta iki köyün boşaltılmasına karar verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SURUÇ - Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'de Kürt güçler ile IŞİD arasıdaki çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor. Çatışmalar, Türkiye tarafından da izlenebiliyor.

Çatışmaların şiddetlenmesi sonrası Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bir evin bahçesine havan topu mermisi düştü. TSK havan topunun atıldığı yöne misliyle karşılık verdi.

Çatışmaların yaşandığı bölgeden atılan bir havan mermisi, Suruç ilçesinin BüyükKendirli Mahallesi'nde Berhan Polat ait müstakil eve isabet etti.

Merminin, Suriye tarafında bir duvarı delip geçerek, Polat'a ait evin bir köşesinden girip diğer köşesinden çıktığı görüldü.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, havan mermisi isabet eden evde bulunan 2 kişinin yaralandığını söyledi.

Yaralılar, özel araçlarla Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İki köy boşaltılıyor

Şanlıurfa Valiliği güvenlik gerekçesiyle Suruç'a bağlı Büyükkendirli ve Küçükkendirli köyünün  boşaltılmasına karar verdi.

Köy sakinlerinden değerli eşyalarını yanlarına alarak ve evlerinin kapılarını kilitleyerek, köylerden ayrılmaları istendi. Güvenlik yetkilileri bu yönde anonslar yapıyor.