Suruç'ta ölü sayısı 31'e yükseldi

Suruç'taki terör saldırısında ölü sayısı 31'e yükseldi. Hastanelerde tedavi gören yaralı sayısının ise 40 olduğu açıklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde saat 11.45 sularında büyük bir patlama meydana geldi. İçişleri Bakanlığı patlamada şu ana kadar 27 kişinin yaşamını yitirdiğini, 100'e yakın da yaralı olduğunu açıkladı. Saat 21.00 itibariyle ölü sayısının 31'e yükseldiği belirtildi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu mensuplarının ’Kobani’nin yeniden inşası’ konusunda basın açıklaması yaptığı sırada, büyük bir patlama meydana geldi.Saldırının hedefinin Kobani'nin yeniden inşası için bölgeye gitmek isteyen gençler olduğu belirtiliyor.

Suruç'taki patlamanın intihar saldırısı, canlı bombanın 18 yaşında bir genç kız olduğu iddia ediliyor. 

 

Patlamadan hemen önce çekilen fotoğraf

dsfasf.jpg

Hedef alınan grup Kobani'ye geçmeye hazırlanıyordu

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na bağlı gençler, Kobani'ye geçmek üzere kültür merkezi önünde toplanmıştı. Basın toplantısından önce Amara Kültür Merkezi'nde kahvaltı yapan gençler, sosyal medyaya en son bu fotoğrafı paylaştı. Görgü tanıkları patlamanın basın toplantısı yapıldığı sırada olduğunu bildirdi.

Bölgedeki kaynaklar, patlamanın Amara Kültür Merkezi'nde, gençlerin Kobani'ye geçiş amaçlarını anlatmak üzere basın açıklaması yaptıkları sırada gerçekleştiğini aktardı.

147-006.jpg

Görgü tanığı: Çok şiddetli bir patlama yaşandı

CNNTürk televizyonuna konuşan Garip Çelik adlı görgü tanığı, bir kolektif girişim olan Sosyalist Gençlik Federasyonu (SGDF) çerçevesinde bir grup olarak Suruç'a bu sabah geldiklerini söyledi.

Grubun Kobani'de yardım ve yapılandırma çalışmalarına destek için Suruç'a geldiğini kaydeden Çelik, saldırının grup üyelerinin bulunduğu alana yapıldığını ve iki arkadaşını kaybettiğini belirtti.

Çok şiddetli bir patlama yaşandığını ifade eden Çelik, ardından ambulans ve polisin geldiğini ancak kargaşa yaşandığını, polisin havaya ateş ettiğini ve kargaşanın sürdüğünü söyledi.

Garip Çelik, Kobani'yi yeniden inşa etmek için yola çıkan grubun belgesel ayağında yer aldığını, inşaat ve çocuklara aktiviteler gibi çeşitli ayakları olan bir planı gerçekleştirmek istediklerini kaydetti.

Görgü tanığı Çelik'in ifadesine göre bomba patladığı sırada grup bir basın açıklaması yaparak hangi koşullarda Kobani'ye geçeceklerini anlatıyordu. Çelik "Tam foto çekmeye çalışırken çok şiddetli bir patlama oldu. Cesetler her yere yayıldı. Cesetlerin altında kaldık o derece şiddetliydi" dedi.

tablooerwr.jpg