Sürücülere Ramazan uyarısı

TŞOF Başkanı Apaydın, "Sürücüler, oruç nedeniyle yaşanan açlık, susuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak reflekslerin yavaşlaması ve dikkat dağılmasına her zamankinden fazla duyarlı olmalı" uyarısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, oruç nedeniyle yaşanan açlık, susuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak sürücülerin reflekslerinin yavaşlayabileceğini belirterek, "Dikkat dağılmasına karşı her zamankinden fazla duyarlı olmak gerekiyor" dedi.  

Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, ramazanın yaz tatili başlangıcına denk geldiğini hatırlatarak, seyahate çıkacak sürücülere uyarılarda bulundu.  

Yaz tatiline çıkacaklara, ramazanı memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçi vatandaşların da eklenmesiyle yollarda trafiğin arttığını kaydeden Apaydın, "Ramazanda oruç nedeniyle çoğu insanda kan şekeri düşüyor. Sürücüler, oruç nedeniyle yaşanan açlık, susuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak reflekslerin yavaşlaması ve dikkat dağılmasına her zamankinden fazla dikkatli, sabırlı ve duyarlı olmalı. Sürücüler iftara yetişmek için acele ederek, kendilerini ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmemelidir" ifadelerini kullandı.  

Tatil dönemlerinde trafik kazalarında ölenlerin sayısının diğer zamanlara göre fazla olduğuna dikkati çeken Apaydın, ramazan boyunca trafik kazalarından kaynaklanan üzücü haberler almak istemediklerini söyledi.  

Ramazanda sürücülerin birbirlerine karşı daha hoşgörülü ve saygılı olmaları gerektiğinin altını çizen Apaydın, aksi halde kazaların ve tatsız olayların yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.  

Vatandaşları, aşırı hız yapmamaları, uykusuz ve yorgun araç kullanmamaları konusunda da uyaran Apaydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  

"Bu günlerde tatile gidiş ve dönüşler yoğunlaşarak trafik artıyor. Bu kazaların büyük sebebi, yoğun yağışlar, nem oranının artmasından etkilenen sürücülerin dikkatinin dağılmasına bağlı olarak trafik kurallarına uymamak ve aşırı hız olarak görülüyor. Mecbur kalmadıkça öğle sıcaklarında yola çıkmayınız. 2015 yılının ilk dört ayında meydana gelen 120 bin 386 ölümlü ve yaralanmalı kazada 887 vatandaşımızı kaybetmemize, 77 bin 352 kişinin de yaralanmasına neden olan sürücü kusurlarının başında yüzde 34 gibi yüksek oranda aracımızın hızını yol, hava durumu ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak geliyor. Sabırsızlık ve yorgunluktan dolayı, yolculuğun sonuna doğru, varılacak noktalara yakın yerlerde daha çok kaza yapılıyor."