Susurluk bir kaza değil

İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili Şahin Susurluk'la ilgili açıklamalarda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İkinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanığı eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in, Susurluk'la ilgili açıklamalarda bulunarak,  "10-15 senedir bana çok ıstırap çektirdiler. Susurluk içime kahır oldu. Susurluk'la ilgili herkes yalan söyledi. Hala söylüyorlar" dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, Şahin'in daha önce alınan ifadelerini okudu.

Şengün, "Abdullah Çatlı'nın silah almasına yardım ettiğinize dair bir belge var" demesi üzerine Şahin, Susurluk kazasıyla ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Susurluk içime kahroldu

Şahin'in "10-15 senedir bana çok ıstırap çektirdiler. Susurluk içime kahroldu. Susurluk'la ilgili herkes yalan söyledi. Hala söylüyorlar" demesi üzerine Başkan Şengün, "Doğru söyleyen var mı?" dedi.

Susurluk'un hala araştırıldığını, bu davadaki insanları hayatı boyunca hiç görmediğini ifade eden Şahin, Susurluk konusunda kendisine saldırı yapıldığını söyledi.

Şahin, "Susurluk'la ilgili her şeyi gerekirse anlatırım. Herkes yalan söylüyor. Ben herkesi öldürüyormuşum. Ben kimim de herkesi öldürüyorum, yanımda mıydınız? Aynı şeyi şimdi de yapıyorlar. Yok bombaymış" şeklinde konuştu.

Benim de günlüklerim var

Şengün'ün "Susurluk'la ilgili anlatmak istediğin bir şey var mı?" sorusuna Şahin, "15 senedir hazırlanıyorum. Benim de günlüklerim var. Benim ne Susurluk'la ne de bu davayla alakam yok. Orada da uydurdular, şimdi de uyduruyorlar" yanıtını verdi.

İbrahim Şahin, şöyle devam etti:

"Susurluk bir kaza değil. Kesinlikle nasıl olduğu, kimlerin karıştığı, Susurluk'la ilgili, PKK ile ilgili notlarımı cezaevine getirttim. Hiç kimse bir kazayı 2,5 dakika sonra öğrenemez. 2,5 dakika sonra haber alırsan, o kazayı yaptıran sensin ya da yaptıranlarla ortaksın....

Yıllardır PKK ile mücadele ettim. Benim nerem PKK'lı? Beni PKK'lı, TİKKO'cu, Hizbulahçı olmakla suçluyorlar şimdi. Aynı şey Susurluk'ta yapıldı. Bu devlette çok büyük pislik var 50-60 senedir. Ama nasıl anlatacağımı bilemiyorum. Şimdi o pisliği temizlemeye çalışıyorlar. Sizin de Allah yardımcınız olsun."

Bu konularda ilginizi çekebilir