Süt ihracatını artırmak için güç birliği yaptılar

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği ile Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği, süt ve süt ürünleri ihracatının artırılması amacıyla bir protokol imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) ile Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği (TDSYMB), süt ve süt ürünleri ihracatının artırılması amacıyla bir protokol imzaladı. Protokol kapsamında süt üreticilerini olası hayvan hastalıklarına karşı bilinçlendirmek için eğitimler verilecek. 

Türkiye’nin süt ve süt ürünlerine AB kapılarının yeniden açılması amacıyla bakanlığın öncülüğünde ASÜD tarafından yürütülen projenin ilk etabı başarıyla sonuçlanmış ve 3 Nisan 2013 tarihinden itibaren AB ülkelerine süt ve süt ürünleri ihracatının yolu açılmıştı. 

Hastalıktan ari olan işletmeler, AB ülkelerine ihracat yapabilecek

Başta AB üyesi ülkeler olmak üzere süt ve süt ürünleri ihracatının artırılması amacıyla bu kez Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ASÜD ve TDSYMB tarafından bir protokol imzalandı. Protokol, 23 Haziran’da Gıda ve Kontrol Genel Müdürü İrfan Erol, ASÜD Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı ve TDSYMB Genel Başkanı Celalettin Özden tarafından imzalandı. 

Protokol kapsamında süt üreticilerini olası hayvan hastalıklarına karşı bilinçlendirmek için eğitimler verilecek, ilgili kişi ve kuruluşların teknik kapasiteleri, etkinlikleri ve verimliliklerinin arttırılmasına yönelik projeler yürütülerek, süt ve süt ürünlerinin kalite ve standardı yükseltilecek. Böylece hastalıktan ari olan süt işletmeleri, AB ülkelerine ihracat yapabilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir