Süzer, Doğu Avrupa'da banka alacak

Mustafa Süzer, Türkiye'de bir banka sahibi olma konusunda BDDK ile görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Süzer Grubu Onursal Başkanı Mustafa Süzer, Doğu Avrupa'da bir banka satın almak üzere olduklarını belirtti.

Süzer, Okan Üniversitesi öğrencilerine "Girişimcilik" konusunda bir ders verdi. Bu yıl enerji projelerine ağırlık vereceklerini anlatan Süzer, Akdeniz'de ithal kömüre dayalı bir santral kuracaklarını, izinleri alınan santralin faaliyetlerine başlamak üzere olduğunu, İstanbul yakınlarında da elektrik santralı kurma çalışmaları bulunduğunu söyledi.

Süzer, "Özellikle finans ve enerjiye yoğunlaşmak istiyoruz. Şu anda finansta varız, enerjide sadece gaz dağıtım şirketimiz var. Ama onu çeşitlendireceğiz, artık üretime geçiyoruz" dedi.

Süzer Grubu'nun faaliyet alanları arasında yer alan turizm ve gıda konularında ise çok büyüme taraftarı olmadıklarının altını çizen Süzer, çok uygun fırsatlar çıkmadığı takdirde bu alanlarda çok fazla yatırım düşünmediklerini bildirdi.

Doğu Avrupa'da bir banka satın almak üzere olduklarını söyleyen Süzer, "Yakın bir zamanda bunu duyuracağımızı düşünüyorum. Türkiye'de bir banka sahibi olma konusunda ise BDDK ile görüşmelerimiz devam ediyor. Henüz yüzde 100 anlaşmaya varmış değiliz. Bazı ufak tefek detaylarımız kaldı. Onun da bu yıl içinde olabileceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Süzer bu yıl halka açılacak

Mustafa Süzer, Süzer Grubu'nun halka açılma konusunda da plan yaptığını bildirdi.

Bu konuda bir şirkete yetki verdiklerini anlatan Süzer, "Bu yıl planlarımız arasında halka açılmak da var. Ancak bunu paraya ihtiyacımız olduğu için değil, şirketlerimizi halka mal etmek istediğimiz için yapacağız" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir