Taban fiyatın altında kayıt yapamayacaklar

Sürücü kursları, bugün yürürlüğe giren yönetmelikle birlikte artık taban fiyatın altında kayıt yapamayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, bugün yürürlüğe giren, MEB Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde yapılan değişikliklere ilişkin bilgi verdi.

İllerde oluşturulacak 7 kişilik komisyonun, eğitim maliyetlerini, araç giderlerini, sınavlarda görev alan eğitimcilerle uzman öğreticilerin maliyetlerini hesaplayıp o ille ilgili enflasyonu da dikkate alarak bir taban fiyat belirleyeceğini söyleyen Yelkenci, "Kurslar, bu taban fiyatın altında kayıt yapamayacak" dedi.

Değişikliklerin sürücü eğitimine büyük katkılar getireceğini söyleyen Yelkenci, sürücü kurslarında taban fiyat uygulamasının da başlayacağını belirtti.

Kurslardan, adaylara en az 34 saat teorik, en az 14 saat de trafikte araç kullanımıyla ilgili dersler verilmesini istediklerini dile getiren Yelkenci, şunları kaydetti:

'Haksız rekabet ortamı oluşuyor'

 "Müteşebbisler, sürücü kursu açan ve bu alanda gerçekten hizmet isteyen insanlar, belli maliyetlere katlanarak hizmet ediyorlar. Fakat birileri çıkıyor diyor ki, 'eğer teorik dersleri almazsan, trafik eğitimi dersini almazsan seni şu kadar liraya kaydedebilirim.' Bu iki türlü problem. Birincisi, eğer fiyatı indirirse, diğer sürücü kurslarıyla haksız rekabet ortamı oluşmuş oluyor. Bunu istemiyoruz. İkincisi, bu verilmesini istediğimiz eğitimin, verilmediği anlamına geliyor. Bunu kontrollerimizde, denetimlerimizde de tespit ediyoruz. Bu noktada da tedbirlerimizi alıyoruz.

Bu anlamda taban fiyat uygulamasının sektörü ciddi anlamda düzenleyeceğini düşünüyoruz. Bunu yapmak için yönetmeliğimizde, 'illerde, valinin veya valinin uygun göreceği bir vali yardımcısı başkanlığında ilgililerden oluşan 7 kişilik komisyon oluşturulacak' diyoruz. Komisyon, eğitim maliyetlerini, araç giderlerini, sınavlarda görev alan eğitimciler ve uzman öğreticilerin maliyetlerini, o ille ilgili enflasyonu da dikkate alarak o ile ait bir taban fiyat belirleyecek. Kurslar, bu taban fiyatın altında kayıt yapamayacak."