Tahir Elçi hakkındaki iddianame kabul edildi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, Diyarbakır Barosu Başkanı Elçi'nin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan cezalandırılması istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 7,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt tarafından hazırlanan iddianamede, PKK/KCK'nın, bir terör örgütü olduğu, bu tespitin sadece iç hukukta değil, binlerce kesinleşmiş yargı kararıyla ve birçok ülke tarafından belirlendiği kaydedildi.

İddianamede şöyle denildi: 

''Şüphelinin söz konusu örgütün ciddi bir toplumsal desteğe sahip olduğu yönündeki beyanı, söz konusu örgütün kullandığı şiddet/tedhiş eylemleri ile toplumu yıldırma-korkutma sonucu ulaşılan bir durum olduğunun göz ardı edilmesi ile izah edilebilir. Ayrıca şüpheli varolduğunu ileri sürdüğü desteğin, doğduğu toplumdan daha çok dış kaynaklı olduğunu da gözardı etmektedir. Suç işleniş zamanı da daha dikkatli olunması gereken bir süreçtir. Toplumu şiddet sarmalından korumaya çalışan güvenlik güçlerinin terör örgütününe karşı mücadelesinde yoğun olarak şehit verdiği bir dönemde görev alanların motivasyonunu kıracak biçimde sorumsuzca beyanda bulunmak, 'ne kadar sarsıcı ve tabuları yıkıcı da olsa ifade özgürlüğünü kullanma hakkı' kapsamındaki hakkın kullanılmasıyla açıklanmaz.''

Şüpheli Tahir Elçi'nin ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasının istendiği iddianame, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir