Tahran'dan açıklama

Tahran yönetimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ruhani'yi aramasından sonra çeşitli haberlerin kaldırıldığı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi arayarak kendisi ve ailesiyle ilgili İran medyasında dile getirilen iddialar için uyardığı ve bunun üzerine haberlerin kaldırıldığı yolundaki açıklamasını Tahran yönetimi tarafından reddedildi.

İran'ın Fars Haber Ajansı'na konuşan bir İran Cumhurbaşkanlığı yetkilisi, Erdoğan'ın Ruhani'yi uyardığı yolundaki açıklamayı kategorik olarak reddettiklerini bildirdi.

Adı verilmeyen yetkili, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Erdoğan ailesinin IŞİD petrolüyle bağlantısına dair iddialarından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ruhani'yi arayarak, İran'ın Putin'in iddialarını tekrarlamaktan ve Rusya'nın bu konudaki iddialarına destek vermekten kaçınmasını istediği yolundaki açıklamanın doğru olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam "Hele hele ailemi bu işe karıştırmak, o bu işin çok daha ahlaki olmayan bir yanıdır ki bunu Türk-İş'in 22. Olağan Genel Kurulu'nda Ankara-Moskova gerginliğinden ve Putin'in kendi ailesine yönelik iddialarından söz ederken, “Daha önce İran televizyonları yaptı. İran Devlet Başkanı ile bunu konuştum, dedim ki 'Bak, siz çok büyük bir yanlışın içindesiniz, eğer bu böyle devam ederse bunun karşısı çok ağır olur, bedelini siz İran olarak çok ağır ödersiniz'. On gün filan sürdü, daha sonra sitelerinden bunu kaldırdılar. Niye Çünkü iftira, yalan, takiye üzerine kurulu sistemler bu işi daha çok kullanıyor" demişti.