Takasbank kalıcı yedek merkeze de kavuşacak

Erkan, İMKB olarak Takasbank'ta geçici bir yedek merkezinin faaliyete geçtiğini ve kalıcı bir yedek merkezi devreye sokmaya çalışacaklarını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanı Hüseyin Erkan, Takasbank'ta geçici bir yedek merkezi faaliyete geçirdiklerini, kalıcı bir yedek merkezi devreye sokmaya çalışacaklarını bildirdi.

Erkan, İMKB'nin Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 2009 yılı çalışmaları ve 2010 yılı hedefleri hakkında bilgi vererek, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan duyuruların aynı anda İngilizce olarak da yayınlanması için çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

"Halka arz seferberliğini iyi başlattık" diyen Erkan, şu anda değerlendirmekte oldukları 10'un üzerinde başvuru bulunduğunu belirtti.

Türkiye'nin halka arzı öğrenmeye başladığını ifade eden Erkan, İMKB olarak Takasbank'ta geçici bir yedek merkezinin faaliyete geçtiğini ve kalıcı bir yedek merkezi devreye sokmaya çalışacaklarını bildirdi.

Erkan, emir kapasitelerini biraz artırdıklarının altını çizerek, piyasa yapıcısı olacak üyeler için emir iletim kapasite sınırı olmayan ilave bir kotasyon terminali verilmesine karar verildiğini söyledi.

Fiyat adımlarını da düşürmeyi planladıklarını belirten Erkan, emir ve fiyat adımlarının daraltılması ile ilgili düzenlemeleri birlikte tanıtmak amacıyla bu kararı ertelediklerini ifade etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir