Taksiciler eylem yaptı

Kartal'da biraraya gelen bazı taksiciler, meslektaşlarına yönelik gasp ve cinayet olaylarını protesto etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kartal'da bir grup taksici, meslektaşlarına yönelik gasp ve cinayet olaylarını protesto etti. Kartal Birlik Taksi Durağı önünde toplanan taksiciler, Gebze'de bir süre önce öldürülen meslektaşları Harun Ömür için saygı duruşunda bulundu. 

Kartal Taksi Durakları Derneği Başkanı Kadir Ardıç, burada yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin neresinde olursa olsun taksici esnafına yapılan saldırıları lanetliyor ve kınıyoruz" dedi. Zanlıların bir an önce adalete hesap vermesini isteyen Ardıç, ilgili meslek odalarının da cinayete kurban giden taksicilerin ailelerine sahip çıkmalarını beklediklerini söyledi. Meslektaşlarının zor şartlarda çalıştığını savunan Ardıç, "Kirasını ve vergisini ödeyemeyen, yüksek sigortanın altında ezilen taksici esnafına kimler sahip çıkacak?" diye sordu. 

Kadir Ardıç, taksi duraklarının iyileştirilmesi ve diğer sorunlarının dikkate alınması konusunda İstanbul'daki ilgili meslek odalarından destek beklediklerini ifade etti. Açıklamanın ardından araçlarına siyah kurdele takan taksiciler, konvoy halinde sahil yolunda seyrettikten sonra eylemlerine son verdi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir