Taksiciler'den "Gezi" karşıtı protesto

Ankara'da ticari araç sürücüleri, Gezi Parkı eylemlerinin sona erdirilmesi için konvoy halinde tur attı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ticari araç sürücüleri, Gezi Parkı eylemlerinin sona erdirilmesi için "Eylem İstemiyoruz, Ekmek İstiyoruz" sloganı ile konvoy halinde Ankara turu attı.

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince (ANKESOB) organize edilen ve Dışkapı semtinden başlayan etkinliğe, 4 bin taksi, 600 minibüs, 250 servis aracı, 100 midibus ve 70 özel halk otobüsü sürücüsü katıldı.

Ulus, Sıhhiye, Kızılay ve Kavaklıdere güzergahını izleyerek Cumhurbaşkanlığı Köşkü önünden geçen konvoy, daha sonra Abdi İpekçi Parkı'na geldi. Vatandaşların alkış ve tezahüratlarla destek verdiği konvoydaki araçlarda, Türk bayrağının yanı sıra "Ayrıştırma, birleştir. Tüm Türkiye kardeştir", "Esnafa saygı, Türkiye için sağduyu" gibi çeşitli pankartlar yer aldı.

ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner, konvoyun Sıhhiye'ye ulaşmasının ardından yaptığı basın açıklamasında, Kızılay ve Kuğulu Park başta olmak üzere Ankara'nın çeşitli yerlerinde gerçekleştirilen "Gezi Parkı" eylemlerinin artık son bulması gerektiğini söyledi. 

Yiğiner, protestolar sonucu esnafın büyük zarar gördüğünün ve mağdur olduğunun altını çizerek, "Maksadını aşan ve marjinal gruplar tarafından provoke edilen Gezi Parkı eylemleri son bulmalıdır. Hak ararken başkalarının hakları gasp edilmemelidir" dedi.

Esnafın ekonomik sıkıntı yaşadığını belirten Yiğiner, "Esnafımız, evine ekmek götüremeyecek, dükkanın kirasını; çalışanın maaşını, vergi ve sigortalarını ödeyemeyecek durumdadır" diye konuştu.

Eylemlerin, Türkiye'de birlik, beraberlik ve huzurunu tehdit eder hale geldiğini dile getiren Yiğiner, şunları kaydetti:

"Eylemlerin devam etmesiyle başlayan kutuplaşma, ayrışma ve ötekileştirme daha fazla derin yaralar açmadan yaşanan olumsuz süreç bir an evvel normale dönmelidir. Esnaf ve vatandaşımızın zarar görmemesi için protesto ve eylemler bitirilmelidir. Eylemlere katılanları, aklı selim davranmaya davet ediyoruz. Bundan sonra yapılacak eylemler, ülkemize daha çok zarar verecektir."