Taksim yine gazaltı

Taksim'i eylemcilere terk eden polis alanı 11 gün sonra geri aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gezi Parkı protestolarının başladıktan 4 gün sonra Taksim'i eylemcilere bırakan polis, bu sabah meydanı ele aldı. Sabah saatlerinden bu yana Taksim Meydanı'nda göstericiler ile polis karşı karşıya geliyor. Biber gazı ve TOMA'larla göstericiler dağıtılıyor.

Çok sayıda çevik kuvvet polisi, saat 07:30'da TOMA ve Akrep eşliğinde Taksim Meydanı'na girdi. Polis ilk iş olarak AKM ve Heykel üzerine asılan afişleri kaldırdı.

Polis sürekli olarak "Hiçbir şekilde Gezi Parkına Müdahale Yapılmayacak. Amacımız Anıt çevresine düzenleme yapmaktır" şeklinde anons yapsa da zaman zaman tansiyon yükseldi. Saatler 10:00'a yaklaşırken ise polis anonsları Taksim Meydanı'nı boşaltın şekline dönüştü.

Molotof kokteyli atan eylemcilere polis tazyikli su sıkarak müdahale etti. Vali Mutlu da Twitter'dan Gezi'ye müdahale edilmeyeceğini açıkladı. Polis ekipleri AKM üzerinde sadece Türk Bayrağı ve Atatürk resmi bıraktı.

2-309.jpg

Taksim'de gerginlik tırmanırken, zaman zaman polisle göstericiler arasında çatışma yaşanıyor. Taksim Meydanı'nda gaz bombaları ve TOMA'larla göstericilere müdahale ediliyor. Göstericiler ise "Her yer Taksim her yer direniş" şeklinde slogan atıyor.

1-319.jpg

 

Bu konularda ilginizi çekebilir