Talat ve Hristofyas, ekonomiyi konuşacak

İkili, 11 Eylül 2008'de başlayan doğrudan müzakereler çerçevesinde bugün 28. kez bir araya geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla 11 Eylül 2008'de başlayan doğrudan müzakereler çerçevesinde bugün 28. kez bir araya geldi.

Lefkoşa ara bölgede müzakereler için tahsis edilen binada bir araya gelen liderlerin görüşmesi baş başa başladı. Daha sonra heyetlerin katılımıyla devam edecek görüşmede, müzakerelerdeki altı ana başlıktan biri olan "ekonomi" konusu ele alınmaya devam edilecek.

Görüşmeye, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Taye Brook Zerihoun da katılıyor.

Liderler en son 5 Mayısta yaptıkları 27. görüşmede, müzakere yerine, Avrupa Toplulukları Adalet Divanı'nın (ATAD) Orams davasıyla ilgili görüşünün ardından "son durum değerlendirmesinde" bulunmuş ve görüşmeleri yoğunlaştırma kararı almıştı. Bu görüşmeye heyetler katılmamış, sadece liderlerin temsilcileri Özdil Nami ile Yorgos Yakovu katılmıştı.

Müzakereleri yoğunlaştırma kararı uyarınca görüşmelerini sıklaştıran liderlerin temsilcileri Özdil Nami ve Yorgos Yakovu, 3 görüşme yaparak, liderlerin ele alacağı "ekonomi" konusundaki kağıtlar üzerinde çalıştı.