Tanıklık ücretine zam yapıldı

2016 yılı için tanıklık ücreti 15,00 ila 35,50 TL olarak belirlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Adalet Bakanlığı tarafından 2016 Yılı Tanıklık Ücret Tarifesini belirledi. Ücret tarifesiyle ilgili tebliğ Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre tanıklık ücretine 2.5 lira zam yapıldı.

Ceza muhakemesi sırasında tanığa verilecek tazminatın miktarı ile ödenmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen tebliğ, ceza muhakemesi sırasında Cumhuriyet savcısı, mahkeme başkanı veya hâkim tarafından çağrılan tanıklara verilecek tazminatı kapsıyor.

2016 Yılı Tanıklık Ücret Tarifesine göre, tanığa, tanıklık nedeniyle kaybettiği zamanla orantılı olarak günlük 15,00 ila 35,50 TL kadar ücret ödenecek. Geçtiğimiz yıl bu rakam 15,00 ila  33,00 TL olarak hesaplanmıştı. Tanık hazır olabilmek için seyahat etmek zorunda kalmışsa yol giderleriyle tanıklığa çağrıldığı yerdeki ikamet ve beslenme giderleri de karşılanacak. Tanığa ödenmesi gereken tazminat ve giderler hiçbir vergi, resim ve harç alınmaksızın ödenecek. Söz konusu ödenekler 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu uyarınca yargılama giderlerinden sayılacak