Tarihi Çarşılar Federasyonu Onursal Başkanlığına Recep Altepe seçildi

Tarihi Çarşılar Federasyonu’nun birinci Olağan Genel Kurulu’nda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, oy birliği ile Federasyonun Onursal Başkanlığı’na seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Aralarında İstanbul, Bursa ve İzmir’in de bulunduğu 7 ilde faaliyet gösteren çarşıların bir araya gelmesiyle kurulan Tarihi Çarşılar Federasyonu, Birinci Olağan Genel Kurulu’nu İstanbul’da yaptı. 

Kurucu Başkanlığını Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği (BTÇHB) Başkanı Muhsin Özyıldırım’ın üstlendiği federasyonun genel kuruluna Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı. Başkan Altepe, verilen bir önerge üzerine oy birliği ile federasyonun Onursal Başkanlığı’na seçildi.

Çarşıların bulundukları şehirlerin kalbi konumunda olduğunu hatırlatan Altepe, çarşı ne kadar düzenli ve hareketli olursa, şehirlerin de o kadar canlı olacağını, şehrin vitrini olan çarşılarda düzenin sağlanması için de örgütlenmenin büyük önem taşıdığını kaydetti. Ecdat emaneti olan tarihi çarşıların gelecek nesle en güzel şekilde miras bırakmanın en önemli görevlerinden biri olduğunu vurgulayan Altepe, “Çarşılar şehirlerin merkezi. Siyaset de burada konuşuluyor, ticaret canlılık da burada. Burada atılacak adımlar, tertip, düzen hareket tarzı, şehirleri de ülkeyi de etkileyecek. Onun için önemli. Bu değerleri gelecek kuşaklara miras olarak bırakmak bizim görevimiz. Büyük avantajımız var çünkü çarşı her zaman cazibe merkezi. Alışveriş merkezlerinin yaptığının çok azını biz yapsak çarşının rakibi olmaz. AVM’de nasıl bir disiplin varsa, sistem varsa bu çarşılarda da olmalı. Her çarşı kendi kuralını koysun, önce esnaf kendi kuralını koysun kendi çarşısına, mesleğine sahip çıksın, düzen sağlansın. Çarşının rakibi yine çarşı” diye konuştu.