Tarım sigortalarında hasar prim oranları açıklandı

Her bir yıl itibarıyla hasar prim oranı, yüzde 75 ile yüzde 150 arasında kalan kısmı için yüzde 18 oranında hasar fazlası desteği taahhüt edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Tarım sigortaları havuzuna devlet tarafından taahhüt edilecek hasar fazlası desteği oranları belli oldu.
Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, 1 Ocak 2010 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.
Kararla, 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunu çerçevesinde Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu tarafından onaylanan risk paylaşımı ve reasürans planına göre, Tarım Sigortaları Havuzu tarafından 1 Ocak 2010-31 Aralık 2012 tarihleri arasında akdedilen sigorta sözleşmelerinden kaynaklanan, ancak reasürans ve retrosesyon yoluyla transferi yapılamayan risklerin her bir yıl itibarıyla hasar prim oranları belli oldu.
Buna göre, her bir yıl itibarıyla hasar prim oranı, yüzde 75 ile yüzde 150 arasında kalan kısmı için yüzde 18 oranında, yüzde 150'yi aşan kısmı için ise yüzde 33 oranında, münhasıran don riski ile ilgili olarak yüzde 200'ü aşan kısmı için tamamı itibariyle, hasar fazlası desteği taahhüt edildi.
Hasar fazlası desteği ihtiyacı ortaya çıkması durumunda, söz konusu tutar, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının ilgili tertibinden Tarım Sigortaları Havuzuna aktarılacak.
Bu konularda ilginizi çekebilir