Tarımsal kredide geri dönüş oranı yüzde 98,8 oldu

Bakan Eker, 2011'de kullanılan 21,9 milyar liralık tarımsal kredinin geri dönüş oranının yüzde 98,8 olduğunu açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 2011 yılında kullanılan 21,9 milyar liralık tarımsal kredinin geri dönüş oranının yüzde 98,8 olduğunu belirterek, bunun çiftçinin eriştiği gücü gösterdiğini söyledi.
TBMM Genel Kurulunda, eleştirileri yanıtlayan Eker, eskiden Tarım Bakanlığı'nın meselelerinin popülizmle ele alındığını, bu nedenle ilk tarım kanununun 2006 yılında çıkarıldığını söyledi. AK Parti Hükümeti döneminde tarım sektörüne farklı bir bakış açısı getirildiğini anlatan Eker, "Stratejik sektör gözüyle baktık. Önce bir sektörel derinlik analizi çalışması yaptık, ardından aynayı kendimize tuttuk. Sektörle ilgili 50 bine yakın görüşme sağladık. Derinlik analizi çalışmasını ortaya koyduk ve yeni kanunlar çıkardık" diye konuştu.
Türkiye'de tarım sektörü GSH'nı dünyada, 23 milyar dolar olan 11. sıradan 62 milyar dolar olan 7. sıraya çıkardıklarını belirten Eker, bu başarıyı milletin takdir ettiğini ve bunu 12 Haziran seçimlerinde de gösterdiğini söyledi.
Mehdi Eker, bunun yanında OECD'nin 2011 yılı tarım raporunda da Türkiye'nin son 10 yılda büyük ilerleme kaydettiği ve dünyada tarımsal hasıla büyüklüğü açısından 7. sıraya yükseldiğinin yer aldığını ifade etti. Bakan Eker, BM Gıda Tarım Teşkilatının raporunda da Türkiye'nin başarı hikayesinin anlatıldığını vurguladı.
Eker, 2023 yılında Türkiye için iyi bir vizyona sahip olduklarını, 62 milyar dolarlık tarım hasılasını 150 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. 
Bu konularda ilginizi çekebilir