TARİŞ Pamuk bir yılda 91 milyon lira borç ödedi

Birlik, KGF ile 55 milyon liralık ürün alımı üzerinden kredi anlaşmasına imza attı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Beliğ Azbazdar, birliğin 2009-2010 sezonunda yaklaşık 91 milyon lira borç ödediğini, özel bankalara olan 200 milyon lira tutarındaki borçla ilgili yeniden yapılandırma konusunda bir bankayla anlaştıklarını, diğer iki bankayla yarın görüşeceklerini söyledi.

TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Beliğ Azbazdar, birliğin 2009-2010 sezonunda yaklaşık 91 milyon lira borç ödediğini, özel bankalara olan 200 milyon lira tutarındaki borçla ilgili yeniden yapılandırma konusunda bir bankayla anlaştıklarını, diğer iki bankayla yarın görüşeceklerini söyledi.

Birlikte borç krizi nedeniyle geçen yıl yapılan olağanüstü genel kurulla göreve gelen Beliğ Azbazdar ve yönetim kurulu üyeleri, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda 1 yıllık değerlendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda birliğin yaptığı tasarruflar ve borç ödemeleri hakkında bilgi veren Azbazdar, ortaklar, tedarikçiler, bankalar, vergi ve sigorta primi ile işten çıkarılan çalışanlara 2009-2010 yılında toplam 91 milyon 536 bin 991 lira borç ödediklerini bildirdi.

Ödemelerin tasarruf, ürün satış gelirleri, arsa, makine ve araç satışlarından elde edilen gelir ile Kredi Garanti Fonu (KGF) kredisi alınarak yapıldığını anlatan Azbazdar, birlikte geçen yıl bin 530 olan personel sayısının 658'e düşürüldüğünü kaydetti.

Azbazdar, birliğin üç özel bankaya faiz dahil 200 milyon lira borcunun bulunduğunu, bir banka ile yeniden yapılandırma konusunda anlaştıklarını, diğer iki bankanın temsilcileriyle yarın bir toplantı düzenleyerek yapılandırmayı tamamlamak istediklerini belirtti.

TARİŞ Pamuk Birliği Başkanı Azbazdar, birlikte geçen dönemlerde yapılan harcamalarla ilgili bir hesap tetkik komisyonunun çalıştığını, buradan çıkacak sonuca göre mahkemeye gideceklerini bildirdi.

KGF ile kredi anlaşması

Toplantıda KGF ile 55 milyon liralık ürün alımı üzerinden kredi anlaşmasına da imza atıldı.

TARİŞ'in bu yıl 100 bin ton ürün almayı planladığını sözlerine ekleyen Azbazdar, iklim koşulları nedeniyle ortaya çıkan yeşil kurdun verdiği zararın doğal afet boyutunda olduğunu savundu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir