Tarkan propagandalara alet oluyor

İNTES Başkanı Koçoğlu da tartışmalara dahil oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Şükrü Koçoğlu, İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan Yortanlı Barajı'nın su toplama havzasındaki tartışmalara neden olan bölge ile ilgili şarkıcı Tarkan'ın yaptığı yorumlara ilişkin olarak, "Türkiye'nin hidroelektrik santrallere ağırlık vermesi bazı ülkeler tarafından engellenmek istenmektedir. Şarkıcı Tarkan bu tür propagandalara alet olmaktadır"dedi.

Koçoğlu konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Birliği ülkeleri ile ABD'nin enerjide hidroelektrik kapasitelerini kullandıktan sonra diğer alternatif kaynaklara yöneldiklerine dikkati çekti.

Söz konusu ülkelerin Türkiye'deki hidroelektrik kapasitesinin kullanılmaması için "her türlü propagandayı" yaptığını iddia eden Koçoğlu şunları kaydetti:

"Türkiye'nin hidroelektrik santrallere ağırlık vermesinin bazı ülkeler tarafından engellenmek istenmektedir. Türkiye;de bu engelleme girişimlerine alet olan kimi kişiler ve dernek adı altında bazı gruplar, zaman zaman ortaya çıkmaktadır. Şarkıcı Tarkan da, bu tür propagandaya alet olmaktadır."

Bu konularda ilginizi çekebilir