Tasarımcılar devlet desteğiyle yurtdışında eğitim alacak

Dereceye giren yıllık en fazla 30 tasarımcının yurtdışındaki eğitim giderlerinin tamamı Devlet tarafından karşılanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen tasarım yarışmalarında dereceye giren yıllık en fazla 30 tasarımcının yurtdışındaki eğitim giderlerinin tamamı Devlet tarafından karşılanacak.

Tasarımcıların yurtdışı eğitimleri 2 yıl sürecek olup eğitimler uluslararası tasarım okullarında gerçekleştirilecek. Ayrıca tasarımcılara 2 yıl boyunca yurtdışı eğitim giderlerinin dışında aylık bin 500 dolar da yaşam gideri desteği verilecek.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan yaptığı yazılı açıklamada, 2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ’de yapılan değişiklikler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tasarım desteği kapsamında ticari veya sınai faaliyette bulunan tasarımcı şirketlerin ve tasarım ofislerinin yurt dışına yönelik olarak gerçekleştirecekleri reklam, tanıtım, pazarlama vb. faaliyetlerine ilişkin giderleri, yurt dışında açacakları birimlerine ilişkin giderleri, istihdam edecekleri tasarımcıların brüt maaşlarına ilişkin giderleri ile kurumsal kimlik oluşturulması kapsamında alacakları danışmanlık hizmetlerine ilişkin giderlerinin karşılanmakta olduğunu söyleyen Bakan Çağlayan,

Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ çerçevesinde Tasarım Dernek ve Birlikleri tarafından tasarım kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması amacıyla gerçekleştirilen tanıtım faaliyetleri ile düzenlenen sergi, bienal ve tasarım yarışmaları gibi organizasyonlara ilişkin harcamaların yüzde 50 oranında ve yıllık 300 bin dolar tutarında desteklendiğini söyledi.

Bu destek mekanizmasını bir adım daha ileriye taşıdıklarını söyleyen Çağlayan, yaptıkları düzenleme ile İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen tasarım yarışmalarında dereceye giren yıllık en fazla 30 tasarımcının yurtdışındaki eğitim giderlerinin tamamını destek kapsamına aldıklarını ve tasarımcıların yurtdışı eğitimlerinin 2 yıl süreceğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir