Tasarımcıların 352 yeni fikri yarışacak

MOSDER tarafından 35 projenin ödüllendirileceği tasarım yarışmasına 352 proje sunuldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin (MOSDER) düzenlediği 6. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması'na Türkiye'nin dört bir yanından ve KKTC'den 352 proje sunuldu. Gelen başvurular arasında, engellilerin ev içi yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik 51 yenilikçi fikir bulunurken, üniversite öğrencileri de evlerin farklı bölümlerinin konforunu artırmaya yönelik 301 yeni proje önerisi getirdi.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından yedi kategoride 35 projenin ödüllendirileceği 6. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması'na başvurular sona erdi. Üniversiteli ile sanayici arasında köprü kuran ve sektörde tasarımın önemine vurgu yapan yarışmaya 51'i "engelliler için tasarım" kategorisinde olmak üzere 352 farklı proje sunuldu. 

Bir önceki yıl 336 proje başvurusu alan yarışma, bu yıl daha geniş kitlelerden ilgi görüyor. Yarışma, öğrencilerin katılımına açık olan salon, yatak, yemek, genç odaları takımları, kanepe, hizmet ve servis elemanı ile profesyonellerin proje sunduğu "Engelliler için ev mobilyası tasarımı" kategorilerinden oluşuyor.

Geçtiğimiz yıl eklenen "Engelliler için ev mobilyası tasarımı" kategorisiyle her kesimin dikkatini çeken yarışmada, jürinin belirleyeceği "en iyiler" ödül alacak. Ödüller, sahiplerine Kasım 2010'da düzenlenecek törenle teslim edilecek.

Dereceye girenleri para ödülünün yanı sıra; iş ve staj olanakları, tasarımların tescil haklarının korunması, yurtdışı sektörel fuarlara katılım ve İMOB'da ürün sergileme hakları bekliyor.   

Bu konularda ilginizi çekebilir