Tasarının arkasında Sarkozy var

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır, yasa tasarısının yarınki oylamada Fransa Meclisi'nden geçmesinin muhtemel olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Fransa meclisindeki 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifine ilişkin olarak, "Yarınki oylamada bu tasarı Fransa meclisinden geçecek, öyle gözüküyor. Çünkü Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin arkasında olduğu bir tasarı, mecliste çoğunluğu olan bir parti tarafından sevk edilmiş " dedi.
Yasa teklifinin, Fransa meclisinde engellenmesi için Paris'te sürdürdüğü temaslarını tamamlayan TBMM heyeti, THY'nin tarifeli uçağıyla İstanbul'a geldi. TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır, Atatürk Havalimanı'nda Fransa'daki temaslarına ilişkin olarak basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Fransa'da, Fransız kamuoyunun bilgilendirilmesi ve Fransız siyasetçilerinin başka bir tabloyu da görebilmesi açısından çok yoğun temaslar yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Heyet olarak üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyorum. Bizim görüştüğümüz kişiler, ilk başta bu yasa teklifine Türkiye'de bu kadar büyük tepki gösterileceğini ve Türkiye-Fransa ilişkilerinin bu tasarıdan dolayı bu kadar zarar görme ihtimali olduğunun farkında değillerdi. Bütün verdiğimiz mesajlarla kendilerinde bu endişeyi yarattık. Sanıyorum yarınki oylamada bu tasarı Fransa Meclisinden geçecek, öyle gözüküyor. Çünkü Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin arkasında olduğu bir tasarı, mecliste çoğunluğu olan bir parti tarafından sevk edilmiş. Ancak meclisten geçtikten sonra senato aşaması var. Sanıyorum o aradaki dönemde oradaki yaptığımız temaslar ve verdiğimiz mesajlardan etkilenen bir siyaset izlenecek. "
Sarkozy'nin, Gül'ün telefonuna çıkmaması
Bozkır, bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün telefonlarına Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin çıkmadığı yolunda bazı haberler var. Bu, oradaki temaslarınızda gündeme geldi mi?" şeklindeki sorusu üzerine şunları söyledi:
"Zaten bütün bu geldiğimiz noktada Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin önemli bir rolü var. Cumhurbaşkanımızın telefonlarına çıkmaması da aslında daha önce sergilediği olumsuz yaklaşımın bir devamı niteliğinde. Bu noktadan sonra telefonlarımıza çıkmayacak kadar bir psikolojik durum içindeyse görüşmenin de bir faydası olmadığını düşünüyorum."
Bu konularda ilginizi çekebilir