Taşeron işçilere kadro istiyoruz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

SAKARYA - Hizmet İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Fahrettin Kütükçü, sözleşmelilerin kadroya alınması kararına ilişkin, belediyelerde taşeronda çalışan personelin de kadroya geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Kütükçü, kamuda çalışan sözleşmeli personrelin kadroya geçirilmesinin önemli bir gelişme olduğunu, bunun yerel yönetimlerde de gerçekleştirilmesi gerektiğini anlattı.

Yerel yönetimlerde çok sayıda taşeron işçi bulunduğuna işaret eden Kütükçü, taşerondakilerin kadrodakilerle aynı işleri yaptığını savundu.

"Sözleşmeli personel, nasıl memur statüsüne geçirilecekse taşeron işçilere de böyle yapılmalı" diyen Kütükçü, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu sorun ivedilikle çözülmeli. Belediyelerde çalışan taşeron arkadaşlarımıza mutlaka kadro verilmesini talep ediyoruz. Bu arkadaşlarımızın bir an önce ana kadroya geçirilmesi gerekiyor. Türkiye'de taşeron işçi sayısı had safhaya ulaşmış durumda. Çok sayıda arkadaşımız bu durumda. Kadrolu statüye geçmeleri halinde hakları artacak ve ekonomik yönden iyi hale gelecekler. Taşeronda çalışan arkadaşlarımızın da kadroya alınmaları şart. Ayrıca bu arkadaşlarımızın sendikal haklara da kavuşması gerekiyor."