TAV, iki havalimanının işletmesini devraldı

Holding, Makedonya'da Büyük İskender ve Ohrid'deki St. Paul the Apostle Uluslararası Havalimanılarının işletmesini devraldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - TAV Havalimanları Holding, Makedonya'da iki havalimanının işletmesini bugün itibarıyla devraldı.
TAV Havalimanları Holding A.Ş'den yapılan açıklamaya göre, havalimanı yatırımcısı TAV Havalimanları Holding, Üsküp'teki Büyük İskender ve Ohrid'deki St. Paul the Apostle Uluslararası Havalimanılarının işletmesini 1 Mart 2010 itibariyle devraldı.
TAV'ın her iki havalimanlarının işletmesini 20 yıl süreyle devraldığı belirtilen açıklamada, Üsküp'teki Alexander the Great Havalimanında bugün gerçekleştirilen devir teslim törenine, TAV Havalimanları Holding İşletmeler Direktörü Murat Örnekol, Makedonya Ulaştırma ve İletişim Bakanı Mile Janakieski, Makedonya bürokratları ile TAV Havalimanları Holding yöneticileri katıldı.ğı belirtildi.
Alexander the Great Uluslararası Havalimanında gerçekleşecek çalışmaların 20 ayda, Ohrid'deki St. Paul the Apostle Uluslararası Havalimanındaki çalışmaların ise 12 ayda tamamlanması hedefleniyor.
Bu arada şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformundaki yazısında, "Alexander the Great Havalimanı için yolcu başına ücret tarifesi (güvenlik ücreti dahil) 17,5 euro, St. Paul the Apostle Havalimanı için ise 16,2 euro olarak belirlenmiştir. 2009 yılında, Alexander the Great Havalimanı'nda 599 bin, St. Paul the Apostle Havalimanı'nda ise 36 bin yolcuya hizmet verilmiştir" denildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir