TAV ilk çeyrekte 31,9 milyon lira zarar açıkladı

Şirketin geçen senenin aynı dönemindeki net zararı da 61,9 milyon lira olarak gerçekleşmişti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TAV Havalimanları Holding, 2010 yılının ilk çeyreğinde 31,9 milyon lira konsolide net zarar açıkladı.

TAV Havalimanları Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan konsolide bilançosuna göre şirket, 2010 yılı ilk üç ayında 31 milyon 905 bin 558 lira net zarar etti. Şirketin geçen senenin aynı dönemindeki net zararı da 61,9 milyon lira olarak gerçekleşmişti.

Öte yandan şirketin yazılı açıklamasına göre, holdingin aynı dönemde faaliyet karı (FAVÖK) euro bazında 2 kat artarak, 12,6 milyon euroya yükseldi. Şirketin konsolide cirosu ise geçen yıla oranla yüzde 19 artışla 135 milyon euroya ulaştı.

TAV Havalimanları Holding A.Ş. İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, havacılık sektöründe mevsimsellik nedeniyle yılın en zayıf dönemini yansıtan ilk çeyreğe rağmen alınan bu sonuçların, TAV'ın yüksek performansının ve verimliliğinin göstergesi olduğunu belirtti.

Şener, TAV Havalimanları Holding'in işlettiği havalimanlarını kullanan yolcu sayısının yüzde 19, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, dış hatlar terminalini kullanan yolcu sayısının ise yüzde 20 büyüdüğüne dikkati çekerek, Atatürk Havalimanı'nda bir pistin kapalı olmasına rağmen yolcu sayısında artışın yakalandığını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir