TAV kurumsal yönetimde birinci

Şirket ISS Corporate Services tarafından aldığı not ile tüm kuruluşları geride bırakarak notunu 8,5'ten 9'a çıkarıp birinciliğe yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kurumsal derecelendirme kuruluşu ISS Corporate Services, TAV Havalimanlarının kurumsal yönetim notunu 10 üzerinden 9 olarak açıkladı.

TAV Havalimanları açıklamasına göre, TAV Havalimanları, halka arzının üçüncü yılında bu not ile İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Kurumsal Yönetim Endeksi'nde işlem gören tüm kuruluşları geride bırakarak notunu 8,5'ten 9'a çıkarıp birinciliğe yükseldi.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, konuya ilişkin değerlendirmesinde, TAV'ın, bütün paydaşlarına değer katmayı ilke edindiğini vurgulayarak, bu başarının ancak sağlam bir kurumsal yönetim alt yapısı ile mümkün olduğunu ifade etti.

Türkiye'de kurumsal yönetimin, şirketlerin ne denli şeffaf bir şekilde yönetildiğini gösteren oldukça yeni bir kavram olduğunu hatırlatan Şener, şunları kaydetti:

"TAV Havalimanlarının bu yıl birinciliğe yükseldiği endekste, sadece 30'a yakın şirket yer alıyor. Araştırmalar, etkin kurumsal yönetim politikasının şirketlerin hisse performansını da olumlu etkilediğini, riski sınırlandırarak yönetimin daha sağlıklı kararlar alınmasını sağladığını gösteriyor. Bu demektir ki, Türkiye'de kurumsal yönetimin yaygın olarak uygulanması, ülkemiz ekonomisi için sürdürülebilirlik ve kalıcı başarının teminatı olacaktır."

TAV Havalimanları Yatırımcı İlişkileri Koordinatörü Nursel İlgen ise kurumsal yönetim uygulamalarını, en az operasyonel ve finansal başarılar kadar önemli gördüklerini belirterek, aldıkları notun istikrarlı çalışmanın bir yansıması olduğunu ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir