TBB, 30. Olağan Toplantısı yarın

Genel Başkanlık seçimi için halen bu görevi sürdüren Özok ile Yalova Barosu Başkanı İnci yarışacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA  - Türkiye Barolar Birliğinin (TBB) 23-24 Mayısta yapılacak 30. Olağan Genel Kurulu'nda Genel Başkanlık seçimi için halen bu görevi sürdüren Özdemir Özok ile Yalova Barosu Başkanı Cemal İnci yarışacak.

TBB Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek genel kurulun ilk gününde, divan seçiminin ardından, Yönetim Kurulu'nun 2007-2009 yılları çalışma raporu, gelir-gider raporları, bilanço ve Denetleme Kurulu raporu görüşülecek.

Başkanlık Divanı, Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kurulu üyelerine ödenmesi gereken ücret, huzur hakkı, yolculuk, ikametgah ve diğer zorunlu gider miktarının saptanacağı genel kurulda  gelecek dönem bütçesi ile bütçe yönetmeliği de görüşülerek kabul edilecek.

Genel kurulda ilk gün, barolardan alınacak TBB keseneği de saptanacak. Ayrıca yerli ve yabancı kongrelere gidecek delegelerin seçilmesi konusunda Yönetim Kurulu'na yetki verilecek, gelecek genel kurul toplantısının tarihi ve yeri belirlenecek.

Hukukun, yargının ve mesleğin diğer sorunları ile ilgili görüşlerin dile getirileceği 30. Olağan Genel Kurul'un ilk gününde TBB Başkanı Özok da konuşma yapacak.

İkinci gün ise Türkiye Barolar Birliği Başkanı ile Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Denetleme Kurulu üyelerinin seçimi gerçekleştirilecek.

TBB Başkanlığı için, halen bu görevi sürdüren Özdemir Özok ile Yalova Baro Başkanı Cemal İnci adaylıklarını açıkladı.