TBB ile Lübnan işbirliğine gitti

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Özince, "İki ülke arasındaki işbirliğini geliştireceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BEYRUT  - Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ve üyeleri, Lübnan'a resmi ziyarette bulundu.

Ziyaret sırasında TBB ile Lübnan Bankalar Birliği (LBB) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

TBB Yönetim Kurulu Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ve yönetim kurulu üyeleri, ilk olarak Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız'ı elçilik rezidansında ziyaret etti. Özyıldız, TBB Yönetim Kurulu üyelerine Lübnan'la ilgili bilgi verdi.

Özince ve beraberindeki heyet daha sonra Lübnan Bankalar Birliğini ziyaret etti.

Özince ve LBB Başkanı Joseph Tarabi, Birliğin konferans salonunda iki birlik arasındaki işbirliği anlaşmasını imzaladı. Özince, imza töreninden önce yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki işbirliğinin gelişerek devam ettiğini belirterek, ''İki ülke arasındaki her alanda işbirliğinden sonra şimdi de finansal alanda işbirliği için en iyi zaman. İlk kez Lübnan'a geliyoruz. Bundan sonra iki ülke arasındaki işbirliğini geliştireceğiz" dedi.

Özince, imza töreninin ardından Türkiye'den getirdiği İznik yapımı özel tabağı LBB yöneticisi Tarabi'ye hediye etti.

Özince ve beraberindeki heyet, daha sonra Lübnan Merkez Bankası Başkanı Riyad Salameh'i ziyaret etti. Merkez Bankası Başkanı Salameh, Türk heyetine Lübnan ekonomisi ve bankacılık sektörü hakkında bilgi verdi.

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Özince ve beraberindeki heyet bugün Lübnanlı bankacılarla bir araya gelecek. Daha sonra da Lübnan Maliye Bakanı Raya Hassan Haffar'ı ziyaret edecek olan heyet, Lübnan'dan yarın ayrılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir