TBMM'de olağanüstü toplantı

Meclis Başkanı Kahraman Grup Başkanvekillerini toplantıya çağırdı. Kahraman, HDP'li vekillerin sıralardaki fotoğraflarının kaldırılmasını istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM başkanvekileri ve partilerin grup başkanvekilleri ile bir araya geldi.

Kahraman, Meclis Başkanvekilleri ile grup başkanvekillerini bu sabah toplantıya çağırdı.

Başkanlık Divanı salonunda basın kapalı olarak başlayan toplantıya, TBMM başkanvekilleri Ahmet Aydın, Ayşe Nur Bahçekapılı ve Pervin Buldan, AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Naci Bostancı ve İlknur İnceöz, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta ile HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım katıldı.

HDP'li vekillerin fotoğraflarının kaldırılmasını istedi

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanları ile milletvekillerinin Genel Kurulda HDP sıralarındaki fotoğraflarının kaldırılmasını istedi.

Kahraman'ın TBMM Başkanvekilleri ve Grup Başkanvekilleriyle yaptığı toplantı, 45 dakika sürdü.

Alınan bilgiye göre, toplantıda, Kahraman, bugün Genel Kurulda birleşimi yönetecek TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan'dan, HDP sıralarında bulunan tutuklu Eş Genel Başkanlar ile milletvekillerinin fotoğraflarının kaldırılmasını istedi. Toplantıda bulunan Buldan, Kahraman'ın talebine karşı çıkarak, "fotoğrafları kaldırtmayacağını" söyledi.

Toplantıda söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Fotoğrafların durmasına sebep olan tutukluluk halidir. Milletvekilinin suçu varsa ispatlanır ama suçu yoksa böyle bir şey olmamalı." görüşünü belirtti.

Özel'in, tutuklu milletvekilleriyle ilgili bir şey yapılması gerektiğini söylemesi üzerine tutuklu milletvekillerinin yasama faaliyetlerine katılmasıyla ilgili TBMM Başkanlığınca kapsamlı bir çalışma yaptırıldığı, sonuçlarının gruplarla paylaşılacağı ifade edildi.

Toplantıda, dün akşam TBMM Genel Kurulunda yapılan tartışma da gündeme geldi. Genel Kuruldaki tansiyonun düşürülmesi gerektiği üzerinde duruldu.