TEB, borçlanma aracı ihracı için yetki verdi

TEB, 800 milyon euroya kadar borçlanma aracı ihracı için Genel Müdürlüğe yetki verilmesini kararlaştırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Ekonomi Bankası A.Ş. (TEB) 800 milyon euroya kadar borçlanma aracı ihracı için Genel Müdürlüğe yetki verilmesini kararlaştırdı.

TEB'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan açıklamasında, Bankanın bugünkü Yönetim Kurulu toplantısında Banka Ana Sözleşmesi'nin 19. maddesinin verdiği yetkiye istinaden, BDDK tarafından çıkarılan Bankaların Özkaynaklarına İlişkin Yönetmelik'in 8. maddesi ile SPKnın Seri:II No:22 Borçlanma Araçlarının Kurul Kaydına Alınması ve Satışına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ hükümlerine uygun olarak 12 yıl vadeye kadar olmak üzere çeşitli tertiplerde 800 milyon euro ve/veya muadili ABD Doları tutarına kadar borçlanma araçlarının yurt dışında ihraç edilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

İhraç edilecek borçlanma araçlarının Bankaların Özkaynaklarına İlişkin Yönetmelik'in 8. maddesindeki niteliklerde çıkarılmasına ve söz konusu ihraçlar kapsamında BDDK, SPK ve diğer merciler nezdinde gerekli başvuruların yapılması dahil olmak üzere yurt içinde ve dışında gerekli bütün işlemlerin yerine getirilmesi için Genel Müdürlüğe yetki verilmesine karar verildiği bildirilen açıklamada, "Genel Müdürlüğe verilen söz konusu yetki çerçevesinde, birinci tertip olarak 75 milyon euro tutarında borçlanma aracı ihracı için BDDK ile SPK'ya başvurular iletilmektedir" denildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir
TEB