TEB, ETÜ öğrencilerini işe yerleştirecek

TOBB ETÜ ile Türk Ekonomi Bankası arasında, istihdama destek olmak amacıyla protokol imzalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) arasında, sanayinin ihtiyacı olan nitelikli insan gücünün istihdamına destek olmak amacıyla protokol imzalandı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, protokolün imzalandığı törende yaptığı konuşmada, Türkiye'deki nitelikli işgücü eksikliğine işaret ederek, günümüzde artık bilginin çok hızlı eskidiğini, dolayısıyla taze bilgiye ulaşabilmenin büyük önem taşıdığını söyledi. Üniversitenin Türkiye'deki 140 üniversite içinde tercih sıralamasında ilk sırada yer aldığını ve geçen sene ilk 100 öğrenciden 17 öğrenci aldığını belirten Hisarcıklıoğlu, Türkiye'deki 139 üniversitede iki sömestr olmasına rağmen TOBB ETÜ'de üç sömestr ile eğitim verildiğini, öğrencilerin iki sömestri okulda, birini işyerinde çalışarak sınıfını geçmek durumunda olduklarını ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'nin geleceği KOBİ'lerde. En büyük sorunumuz KOBİ'leri büyütemiyoruz. Gelişme konusunda batının gerisindeyiz. KOBİ'lerin yarının büyük şirketleri olması lazım" diye konuştu.

Amaç: Nitelikli işgücü

TEB Genel Müdürü Varol Civil de bu çalışmanın bankacılık, sanayici ve üniversite işbirliğinin örneğini oluşturduğunu, işbirliğinin amacının nitelikli işgücü olduğunu ifade etti.

İşsizlik ve istihdamdaki pekçok açmaza rağmen KOBİ'lerin dinamizmi ve gelişime açık potansiyellerinin ekonominin ana motoru olduğunu dile getiren Civil, "KOBİ'lerimiz kabuklarını kırarak, pekçok engelleri aşarak sadece iç pazarda değil dışarda da büyük başarılar elde ediyor. KOBİ'lerdeki dinamizm ve kabuğunu kırma hevesini hepimizin desteklemesi gerekir" dedi.

TEB bünyesinde 220 KOBİ danışmanı bulunduğunun altını çizen Civil, "küçük dokunuşlarla" KOBİ'lere önemli açılımlar sağlayabildiklerini söyledi.

1200 öğrenci işe yerleştirilecek

Verilen bilgiye göre, TOBB ETÜ, 2 yıl önce başlattığı ortak eğitim modeli kapsamında geçen yıl 530 firma ile sözleşme imzaladı ve bu firmalara 890 öğrenci yerleştirdi. TOBB ETÜ, ilk banka anlaşmasını TEB ile gerçekleştirirken, TEB KOBİ danışmanları aracılığıyla bu yıl yaklaşık 1.200 öğrencinin işe yerleştirilmesi hedefleniyor.

Ortak eğitim modelinde, öğrenciler normal lisans öğrenimlerini sürdürürken, her akademik yılda 4 ay olmak üzere devam ettiği lisans programı ile ilgili bir sanayi veya ticaret kuruluşunda gerçek iş ortamında çalışma imkanı buluyor.

TEB KOBİ Akademi, hizmet verdiği ve istihdam eksiği gördüğü KOBİ'leri TOBB ETÜ'ye yönlendirecek. TEB, proje kapsamında KOBİ'lerin ihtiyacı olan nitelikli ve ucuz işgücü ihtiyacını da desteklemiş olacak. Öğrenciler, çalıştıkları sürede en az asgari ücret alacak, sigorta ve primleri TOBB ETÜ tarafından ödenecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir